+380739001199

У кого краще орендувати авто?

З ростом конкуренції на ринку взяти в оренду авто у Львові, Києві, Харкові, або й у менших містах України вже не є проблемою. Сьогодні кожен має можливість обирати оператора, базуючись на власних потребах та вподобаннях. Щоб правильно зорієнтуватись на ринку, необхідно розуміти що пропонують великі мережеві компанії та чим привабливі невеликі локальні фірми, які працюють у сфері подобової оренди автомобілів.


Середня тривалість прокату у Львові та інших містах України становить 10-12 діб, а найактивніша група клієнтів – іноземці, які звикли до послуги ренту авто та чітко розуміють всі її переваги.


Великі мережеві оператори


Тим, хто шукає максимально просту базову послугу у найбільш очікуваних місцях, доцільно звернутись до будь-якої відомої у світі мережевої компанії. Переваги такого варіанту наступні:

 

  • Кожна велика компанія зазвичай має сайт зі зрозумілим інтерфейсом та необхідною інформацією про адреси прокатних пунктів. Їм не потрібна реклама оренди авто по оголошеннях, адже їх і без того легко знайти.
  • «Акули» сегменту завжди займають місця з найбільшим потоком потенційних клієнтів, наприклад, аеропорти. І нехай їм це обходиться дорожче (орендна плата в аеропортах завжди висока), але можливість встановлювати трохи вищі ціни на послуги та масштаби діяльності дозволяють компенсувати ці витрати.
  • Якість обслуговування повинна відповідати корпоративним стандартам. У великих корпораціях цьому завжди віддають необхідну увагу. У прокатних пунктах вам завжди будуть посміхатись, адже в іншому випадку клієнт може поскаржитись у службу підтримки.
  • Відсутність системних збоїв. Налагоджена система роботи дозволяє звести ймовірність виникнення непередбачуваних обставин до мінімуму, адже на будь-який випадок у обслуговуючого персоналу є необхідні інструкції.
  • Можливість повернути авто у іншому місті. Велика мережа пунктів обслуговування дозволяє надавати таку послугу, як правило, за додаткову оплату.
  • Великий вибір авто. Якщо для клієнта наявність конкретної марки та моделі автомобіля дійсно важлива, то знайти її він зможе швидше у пункті великого прокатника, ніж у невеликого локального оператора.


Перші п’ять найбільших прокатних компаній формують майже половину всіх продажів на ринку оренди автомобілів у світі. Розгалужена мережа пунктів обслуговування та оптимізовані витрати дозволяють їм ефективно конкурувати з локальними операторами.

 

У кого краще орендувати авто? -2


Невеликі місцеві компанії


Натомість невеликі локальні прокатні фірми мають що запропонувати зі свого боку:

 

  • Вигідні ціни. На відміну від міжнародних гігантів, ціни на послуги яких формуються в кращому випадку на рівні країни, місцеві прокатники детально вивчають пропозиції саме на місцевому ринку, щоб мати можливість запропонувати найкращу пропозицію.
  • Специфічні локальні умови. Великі оператори працюють по встановлених єдиних стандартах, а їх автопарк формується централізовано на основі двох основних факторів: вартості (придбання, експлуатації, перепродажу) та загального попиту. Малі прокатники вимушені враховувати місцеві специфічні умови експлуатації автомобілів при формуванні свого автопарку. Наприклад, оренда автомобіля у Львові передбачає пересування по бруківці, по вузьких вулицях, а також, можливо, виїзд у Карпати та інші місця, де необхідна висока прохідність.
  • Зацікавленість у клієнті та щире обслуговування. Невелика компанія завжди більша зацікавлена у якісному обслуговуванні кожного клієнта, адже вона вразливіша перед зовнішніми факторами. Так само персонал локального прокатника у більшості випадків чітко усвідомлює, що майбутня винагорода та стабільність роботи залежать від того, чи будуть клієнти користуватися послугами компанії.
  • Гнучкість. У випадку, якщо клієнту потрібні особливі умови обслуговування, він їх може отримати лише у місцевого прокатника. Гіганти завжди працюють по чітко прописаній процедурі та ніколи від неї не відступають, а у невеликій фірмі керівництво завжди поруч, що дозволяє швидко приймати потрібні рішення.

У кого краще орендувати авто? -3
Щоб отримати найкращі умови обслуговування та замовити оренду автомобіля у Львові – звертайтесь у офіс компанії LeoDrive чи просто зателефонуйте нам.