+380739001199

Скоро в салонах Toyota: тільки з електроприводом

Компанія Toyota планує масовий перехід на електротягу, починаючи з наступного року. Віднині, згідно обіцянок виробника, вони сконцентрують зусилля на вдосконаленні та популяризації електричних моделей. Разом з тим, існуючі умови продажу та оренди роблять неможливим домінування класичних електромобілів на сучасному етапі – визнають представники виробника.


Протягом багатьох років у компанії уникали електромобілів, направляючи зусилля на випуск класичних авто з двигуном внутрішнього згоряння та гібридів. Тепер вони обіцяють, що вже в 2025 році всі моделі будуть мати електричну або гібридну версії. Всього у найближчому майбутньому для різних ринків буде розроблено десять моделей електромобілів, серед яких шість – глобальні, створені на платформі e-TNGA.

 

Скоро в салонах Toyota: тільки з електроприводом -1Вже у 2020 році японці обіцяють почати випуск автомобілів на новій універсальній платформі для автомобілів. На її основі планується створити шість нових моделей, серед яких:

 

  • Великий («повнорозмірний») позашляховик
  • Середньорозмірний позашляховик
  • Мінівен
  • Седан
  • Кросовер
  • Компактний міський автомобіль


Деякі моделі випускатимуться у співробітництві з іншими брендами. Наприклад, компактне авто розроблятиметься разом з Suzuki та Daihatsu, а середньорозмірний кросовер – разом з Subaru.


За прогнозами компанії, до 2030 року більшість автомобілів як у власності, так і в оренді будуть мати електричний привод, реалізований у той чи інших спосіб. До середини століття класичних машин з двигуном внутрішнього згоряння майже не залишиться, а на ринку домінуватимуть гібриди. Поряд з електромобілями будуть розвиватися та ставати дедалі популярнішими водневі автомобілі на паливних комірках, проте навіть у 2050 році ні перші, ні другі не стануть повноцінними конкурентами для гібридних автомобілів. Що стосується «повних» та Plug-in гібридів (останні можна заряджати від розетки, перші - ні), то з 2030 до 2050 року вони будуть приблизно рівними по питомій вазі на ринку, хоча сьогодні «повні» гібридні моделі значно попереду.

 

Скоро в салонах Toyota: тільки з електроприводом -2
Представники Тойоти пояснюють, що для розвитку та популяризації електромобілів потрібно ще багато зробити. В компанії бачать свою місію у створенні нових, якісних та надійних моделей, у збільшенні терміну служби та у забезпеченні можливості повторного використання акумуляторів. Тойотівці готові створювати сприятливі для електромобілів умови, в тому числі, впроваджуючи нові бізнес-моделі. Цілком ймовірно, що одним з інструментів такої боротьби за безпечне майбутнє стане стимулювання ринку оренди, каршерінгу та лізингу електричних і гібридних автомобілів.


Одне з основних завдань, які ставлять перед собою у Toyota в перспективі до 2050 року, - це нульовий СО2 слід у власному бізнесі. Для цього в компанії вдосконалюють нові моделі, власні виробничі процеси, а також компенсують наявні викиди за рахунок дій, направлених на захист навколишнього середовища.


Перші моделі з лінійки електромобілів Тойота були представлені публіці в першій половині 2019 року на автомобільній виставці у Шанхаї (Китай). Ними стали C-HR та IZOA.

 

Скоро в салонах Toyota: тільки з електроприводом -3
Нова платформа e-TNGA, на основі якої у найближчому майбутньому планують розробити шість нових моделей, має багато схожого з універсальною платформою MEB від компанії Фольксваген. Вона допускає створення транспортних засобів різних типів та розмірів, з переднім, заднім або повним приводом (двомоторна компоновка), а також допускає встановлення акумуляторних батарей різних розмірів та ємності.


А ще, на відміну від більшості конкурентів, тойотівці велику увагу приділяють ультракомпактним транспортним засобам на електротязі, які через малі розміри та специфічну конструкцію не є автомобілями. Вони будуть особливо затребувані у якості прокатних транспортних засобів, для каршерінгу та короткострокової оренди.

Скоро в салонах Toyota: тільки з електроприводом -4Поки епоха електромобілів ще не настала, в компанії продовжують працювати над зручними, практичними надійними та порівняно недорогими гібридними автомобілями. Оренда авто у компанії LeoDrive дозволяє користуватись такими авто вже сьогодні. Звертайтесь у наш офіс у Львові чи зателефонуйте, щоб взяти авто на прокат (Toyota RAV4 Hybrid) на привабливих умовах.