+380739001199

Перспективні акумулятори

Перспективні акумулятори

Справжній новий прорив в автомобільній промисловості настане тоді, коли акумулятори будуть коштувати менше, заряджатися швидше, а також збільшаться в ємності при невеликих розмірах. Це розуміють виробники в усьому світі і продовжують інвестувати в перспективні розробки.

Компанія LeoDrive пропонує прокат у Львові сучасних кросоверів з гібридною силовою установкою. Зателефонуйте або відвідайте нас замість шукати оренду авто за оголошеннями.


Поява нового покоління батарей прискорить інтервенцію гібридних і електричних автомобілів, які за прогнозами в доступному для огляду майбутньому повинні майже повністю витіснити класичні транспортні засоби з двигунами внутрішнього згоряння.

 

  • алюмінієві батареї


Алюмінієві елементи живлення можуть бути менш шкідливими для навколишнього середовища. Щоб реалізувати можливість створення таких акумуляторів фахівці з університетів Франції та Нової Зеландії працюють над розробкою необхідних електролітів. Найцікавіше, що вчені обіцяють проводити електроліт на рослинній основі. У разі досягнення мети технологія стане чудовою альтернативою. Такі вироби були б нетоксичними, незаймистими і дешевими, адже алюміній - один з найпоширеніших металів на Землі.

 

  • Молібден і сірка


Фахівці з університету Техасу працюють над тим, щоб підвищити ефективність і екологічність використання літієвих акумуляторів. Літій-сірчані елементи дешевше у виготовленні, мають велику ємність і меншу вагу. Разом з тим, сірка - поганий провідник, а електроди з неї руйнуються під час зарядки. Дослідники встановили, що при додаванні молібдену сірчані електроди отримують нормальну провідність і стають значно міцніше. На даному етапі працюють над повним усуненням побічних реакцій і над підготовкою технології до комерційного використання.

 

Перспективні акумулятори -2

 

  • Перевинайти акумулятор?


Дослідники зі Швейцарії планують повністю замінити матеріали, які використовуються в електроліті і електродах. Нітрид титану - керамічний матеріал, який демонструє високу електропровідність і потенційно може стати заміною електроліту на основі літію. Такий електроліт легко виготовляти. Графіт в якості матеріалу для електродів планують замінити більш доступним поліпіреном. І основна перевага полягає навіть не в самих матеріалах, а в можливості впливати на їх властивості. Поєднання нітриду титану і поліпірену дозволяє створювати так звані "мішечки осередку" - акумулятори гнучкою плівці.

 

  • сульфідні електроди


В Університеті Центральної Флориди розробили батарею з новим типом електрода. Він демонструє чудову провідність, стабільний при високих температурах і дешевий у виготовленні. Він здатний здешевити елементи живлення і продовжити термін служби. Дослідники стверджують, що такий акумулятор здатний відпрацювати тисячу циклів перезарядки взагалі без погіршення якості. В їх моделі традиційний катод замінений тонко плівковим сплавом сульфіду нікелю і сульфіду заліза.

 

  • оптимізація технології


Американський стартап під назвою 24М розробив спосіб, за допомогою якого електроліт можна використовувати як розчинник для нанесення активної речовини. Це означає, що більше немає потреби в покритті, сушці або відновленні розчинника, що робить процес набагато швидше, дешевше і менш дорогим. Як результат - витрати на виробництво акумуляторних батарей зменшуються на 20-50%, а їх характеристики навіть дещо покращуються.

 

Перспективні акумулятори -3

 

  • швидкість перезарядки


Тим часом німецькі автовиробники зосередилися на тому, щоб скоротити тривалість підзарядки і дозволити власникам авто з електроприводом проводити менше часу в очікуванні. Так Porsche недавно представив прототип електромобіля, здатного заряджатися від станції потужністю 450 кВт, що більше ніж в три рази більше, ніж у відомих своєю ефективністю суперчарджерах Tesla. Завдяки цьому німецькі люксові електричні автомобілі зможуть отримувати заряд, необхідний для подолання 100 км, всього за три хвилини. У BMW обіцяють, що незабаром їх модель i3 зможе заряджатися від станції потужністю 350 кВт, що дозволить відновлювати заряд батареї від 10% до 80% всього за 15 хвилин. Напруга в 900 Вольт і сила струму в 500 Ампер забезпечують зарядку, яка в 25 000 разів ефективніше, ніж найшвидша з існуючих зарядок для смартфонів.

 

  • Чому необхідно відмовитися від літій-іонних акумуляторів?


Сучасні Li-Ion батареї є відносно доступними і відносно ефективними. Разом з тим, їх виробництво пов'язане зі значними проблемами для навколишнього середовища, хоча це і непомітно для споживачів. Необхідну сировину отримують з шахт, а після закінчення терміну служби батарей вони утилізуються зі значною шкодою для навколишнього середовища. Саме тому гібридні автомобілі на даний момент залишаються найбільш безпечними для екології: з одного боку, вони менше забруднюють повітря, а з іншого - використовують порівняно невеликі акумулятори.

 

Перспективні акумулятори -4
Оренда авто в Львівській області від LeoDrive - це сучасні гібридні кросовери Toyota і завжди якісне обслуговування.