+380739001199

Основні риси автомобіля майбутнього

Основні риси автомобіля майбутнього

Враховуючи темпи змін, які відбуваються в автомобілебудуванні, можна бути впевненим у тому, що автомобіль майбутнього буде істотно відрізнятися від сучасного. Про типові риси, які будуть притаманні транспортним засобам незабаром, можна говорити на основі існуючих тенденцій.


LeoDrive пропонує прокат у Львові сучасних гібридних японських автомобілів. Якісні послуги не шукають через оголошення з оренди авто на OLX. Звертайтесь до нас за детальною інформацією.

 

  • Здатність «бачити»

Численні моделі вже сьогодні вміють «бачити» та контролювати простір навколо себе. За допомогою відеокамер вони визначають перешкоди та інших учасників дорожнього руху, попереджаючи чи адекватно реагуючи на них. Здатність бачити у людському розумінні цього слова не обов’язково має бути перенесена у транспортні технології без змін, адже використання простого обладнання дозволить машині «бачити», наприклад, в інфрачервоному та в ультразвуковому діапазонах. Незабаром ця особливість стане масовою чи навіть обов’язковою.

 

Основні риси автомобіля майбутнього -1

 

  • Самостійне паркування

Ця функція, як один з етапів на шляху до досконалих автопілотів, чудово зарекомендувала себе на моделях різних виробників. Деякі авто сьогодні підказують водію правильні дії, деякі самостійно керують, вимагаючи лише натискання педалей, а деякі виконують всю роботу самостійно. Дуже ймовірно, що через десять років системи самостійного паркування стануть чимось таким же звичним, як і електричні склопідйомники чи підсилювач керма сьогодні.

 

  • Автономне пересування

Автомобілі Tesla та деяких інших виробників мають повноцінні автопілоти і єдине, що стримує їх поширення – це законодавчі обмеження на використання. Така ж історія трапилася з антиблокувальною системою гальм (ABS), яка пізніше у багатьох країнах стала обов’язковою, як важливий спосіб підвищення безпеки дорожнього руху. Цілком ймовірно, що у найближчому майбутньому функція автопілоту стане такою ж обов’язковою вимогою для всіх нових транспортних засобів.


Здатність самостійно пересуватись (та керуватись) відкриє нові можливості, перш за все, у сфері спільного використання чи володіння автомобілями. Професія таксиста зникне, каршеринг стане більш поширеним, а короткострокова оренда автомобіля – більш зручною та доступною.

 

Основні риси автомобіля майбутнього -2

 

  • Індикація на лобовому склі

Можливість отримувати потрібну інформацію, не відриваючи погляду від дороги, значно зменшує ймовірність ДТП та підвищує зручність керування. Проекційні системи, які створюють напівпрозорий варіант панелі приладів на лобовому склі, сьогодні пропонують на автомобілях високого класу. З часом вони ставатимуть все дешевшими та більш розповсюдженими, та з масовим впровадженням автопілотів потреба у них, все таки, буде зменшуватись.

 

  • Гібридні технології

Гібридні автомобілі для деяких країн вже є нормою, та вони ще не стали основою світового автомобільного парку. Очевидні переваги будуть всіляко стимулювати поширення гібридних автомобілів та електрокарів. Уряди багатьох країн відкрито заявляють про наміри підтримувати саме такі альтернативні транспортні засоби з метою зменшити залежність від викопних джерел енергії та зменшити негативний вплив на навколишнє середовище. Гібридні автомобілі будуть мейнстрімом раніше, ніж електромобілі, завдяки можливості використання менших та дешевших акумуляторів.

 

Основні риси автомобіля майбутнього -3

 

  • Обчислювальні можливості

Уже сьогодні багато прогресивних моделей – це не просто «смартфон на колесах», а дещо більше. Обчислювальні потужності зростають, що продиктовано більшими вимогами до «мозку», який контролює сотні показників та керує функціями повного приводу, перерозподілу крутного моменту та гальмівних зусиль, асистентом паркування і навіть автопілотом. Очевидно, що обчислювальні потужності автомобіля у найближчому майбутньому не будуть поступатись потужним домашнім комп’ютерам.

 

  • Вдосконалення двигунів внутрішнього згоряння

ДВЗ мають надто багато переваг, щоб в один момент повністю відмовитись від них. Щоб відповідати жорстким вимогам, розробники будуть впроваджувати нові системи та покращувати існуючі. Близько півтора століття бензинові та дизельні мотори вдосконалювались і досі не досягли піку продуктивності. Автовиробники будуть намагатись витиснути з них максимум, що виллється у нові експерименти зі змінними параметрами роботи.

 

  • Дистанційне керування

Функція дистанційного запуску двигуна давно не є дивиною, проте масове її використання ще попереду. Очевидно, що рівень електроніки у кожному наступному поколінні машин дозволяє реалізувати будь-які можливості дистанційного контролю та керування простіше та якісніше. У зв’язку з цим очікується гонка між виробниками за впровадження функцій, які мають чи хоча б потенційно можуть мати попит у користувачів.

 

  • Спільне користування та володіння

Розвинений світ постійно рухається у бік більш ефективного, доступного та відповідального спільного володіння та користування. По суті у випадку з транспортними засобами він є однією з форм короткострокової оренди автомобілів. Основна перевага «каршерингу», як одного з перспективних способів індивідуального пересування, полягає у правильній, детально прорахованій логістиці: мінімально необхідна кількість автомобілів дозволяє повноцінно задовольнити потреби певної кількості користувачів та значно скоротити їх витрати.

 

Основні риси автомобіля майбутнього -4


LeoDrive закликає бути в тренді, звикаючи користуватись по-справжньому сучасними та зручними автомобілями тоді, коли вам дійсно потрібно. Звертайтесь до нас, щоб замовити оренду японських гібридних кросоверів Toyota (Lviv).