+380739001199

Оренда гібридного авто: чи є економія?

Оренда гібридного авто: чи є економія?

Витрати, пов’язані з орендою авто, складаються з двох основних частин: витрат на пальне та, власне, вартості оренди. Для того, щоб зрозуміти, чи є реальна вигода у виборі саме гібридних прокатних автомобілів, потрібно знати ці складові та порівняти їх з альтернативними варіантами.

 

Якщо вважати громадський транспорт альтернативою якісним прокатним авто високого класу, то він однозначно виграє в плані вартості. Разом з тим, навіть у багатих країнах з розвиненою системою такого транспорту він рідко може конкурувати з автомобілем у плані зручності, комфорту та швидкості пересування по місту та у передмісті.

 

Єдиним реальним конкурентом прокатним «гібридам» є такі ж прокатні авто, але зі звичайними двигунами. Електромобілі залишаються вельми специфічним видом транспортного засобу в умовах України, вони недостатньо поширені чи доступні для оренди. Класичні дизельні чи бензинові авто від іменитих виробників, за умови відносної «свіжості» та хорошого технічного стану, здатні забезпечити необхідний рівень комфорту для водія та пасажирів, а також високу загальну зручність користування послугою.

 

З чим порівнювати?

 

Компанія Leodrive пропонує гібридні японські кросовери Toyota RAV4 Hybrid. Для порівняння в якості конкурента логічно вибрати автомобіль того ж класу та схожої комплектації. Звичайно, можна знайти прокат транспортних засобів і по 30 доларів за добу, але це зазвичай зібрані в Україні Lanos, Vida (Aveo) або двомісний Smart, які навіть приблизно не здатні забезпечити комфорт та зручність пересування на рівні сучасного RAV4.
Ідеальним варіантом візаві для порівняння можна вважати такий же Toyota RAV4, але зі звичайною, а не гібридною силовою установкою, та з автоматичною трансмісією. Якщо клієнту пощастить, то в його користуванні опиниться дорожча та потужніша версія з 2,5-літровим двигуном, а не дешевший 2,0-літровий кросовер.

 

Транспортні витрати у Львові на орендованому авто

 

Порівнюючи заявлену середню витрату пального, можна визначити орієнтовні витрати на його придбання. Як правило, реальна витрата буває дещо більшою, ніж заявлена виробником, але у випадку одного бренду ця похибка, як правило, буває однаковою для різних моделей та дозволяє уявити реальну різницю у споживанні пального.

 

Toyota RAV4 Hybrid: 5,3 л/100 км
Середня витрата пального Місто За містом
Toyota RAV4: 9,8 л/100 км 7,6 л/100 км


Зазвичай клієнти прокатних компаній використовують автомобілі у одному з кількох режимів: по місту (наприклад, ділові зустрічі), за містом (відвідування видатних місць) та у змішаному режимі (місто та сусідні населені пункти). В середньому протягом одного дня прокатний автомобіль долає відстань від 100 до 300 км. Виходячи з цих даних, можна розрахувати приблизні транспортні витрати для кожного з варіантів.

 

Типові варіанти використання орендованого авто (умовна ціна 1л. пального дорівнює 30 грн.)

 

  Місто (100 км) За містом (300 км)
Toyota RAV4 294 грн. 684 грн.
Toyota RAV4 Hybrid 159 грн. 477 грн.


Очевидно, що у випадку використання гібридної версії автомобіля дійсно присутня реальна економія при пересуванні як по місту, так і за його межами. І чим більший пробіг, тим вона відчутніша.

 

Разом з тим, варто розуміти, що витрати на пальне у загальній вартості оренди авто грають не найважливішу роль. Середня ціна короткострокової оренди японського або європейського кросовера у Львові становить 70-90 USD на добу. Гібридні автомобілі Toyota RAV4 Hybrid від компанії Leodrive по цьому параметру зазвичай не відрізняються від своїх класичних конкурентів або є дешевшими.

 

То в чому ж сенс оренди саме гібридного японського кросовера?

 

  • він, на відміну від конкурентів, завжди має багату комплектацію
  • завдяки потужній силовій установці дуже динамічний, розганяється від 0 до 100 км/год за 8,3 секунди
  • рухається тихо, прискорюється плавно
  • менше забруднює навколишнє середовище
  • і при цьому споживає пального менше, ніж звичайне авто!

Щоб детальніше дізнатись про гібридні Toyota RAV4 та умови їх оренди авто у Львові від Leodrive, напишіть нам, зателефонуйте або завітайте у наш офіс.