+380739001199

Оренда електромобіля чи гібридного авто?

Що краще електромобіль чи гібридне авто ?

Якщо ви прихильник нових технологій та переймаєтесь про стан довкілля, то для вас актуальне питання «Що краще: електромобіль чи гібридне авто?». Звичайно, у кожного з них є свої переваги та недоліки, інакше вони б не формували зростаючі тренди на ринку. Проте для українського споживача важлива можливість експлуатації таких транспортних засобів саме в реальних українських умовах. Спочатку в якості авто на прокат, а згодом, можливо, і приватного транспортного засобу. Щоб оцінювати конкурентів в умовах зрозумілих та близьких для наших клієнтів, розглянемо оренду гібридних автомобілів та електромобілів у Львові.

 

Оренда електромобіля чи гібридного авто? -1

 

Експлуатація у місті


У Львові частіше ніж у інших містах України доводиться їздити вузькими вулицями, бруківкою та пагорбами. І гібриди, і електромобілі є настільки ж пристосованими до подібних умов, як і звичайні авто з двигуном внутрішнього згоряння.


Основні обмеження щодо можливості експлуатації гібридних та електричних авто, стосуються інфраструктури. Для електромобілів рівень її розвитку є критичним, для гібридів – ні.

 

  • Класичні гібридні автомобілі (як, наприклад, Toyota RAV4 Hybrid) не потребують зовнішніх джерел електричного струму для нормальної експлуатації, завдяки чому абсолютно не мають потреби у зарядних станціях.
  • Гібридні автомобілі типу «plug-in hybrid» можуть заряджатись не лише від потужних джерел, а й від звичайних побутових розеток, що робить їх малозалежними від інфраструктури.
  • Електромобілі також можуть заряджатись від будь-якої побутової розетки, але мають акумулятори значно більшої ємності, що вимагає більшого часу для поповнення заряду.

Оренда електромобіля чи гібридного авто? -2

У випадку низького заряду батарей електромобіля для його поповнення потрібна тривала зарядка (часто від шести до восьми годин) або спеціальні потужні зарядні станції. Кількість зарядних електричних станцій у Львові зростає швидко, проте їх досі недостатньо для зручної експлуатації електромобіля.


Поїздки на середні та далекі відстані


В подібних умовах недосконалість електромобілів на фоні гібридів та традиційних авто стає ще більш очевидною. Наприклад, зручно та спокійно подорожувати на електромобілі зі Львова до Києва чи в зворотному напрямку дозволяють лише деякі модифікації Tesla з акумуляторами підвищеної ємності. Пересуваючись будь-якою з інших популярних електричних моделей від відомих виробників, потрібно бути готовим провести не одну годину зарядних автомобільних станціях, які, на щастя, все ж таки існують на основних автомагістралях країни. Також при розрахунку маршруту та необхідних зупинок необхідно враховувати зміну споживання електроенергії та ємності акумуляторів при зміні температури за бортом, при збільшенні швидкості, при використанні кондиціонера чи під час прослуховування музики.


Будь-які гібридні автомобілі повністю позбавлені даного недоліку, адже не лише споживають менше пального, але можуть заправитись за лічені хвилини, як і будь-яке авто з двигуном внутрішнього згоряння. Наприклад, той же Toyota RAV4 Hybrid на одній заправці легко долає більше однієї тисячі кілометрів, а при потребі за хвилину-дві на АЗС буде готовий подолати стільки ж. І так до нескінченності. При цьому він не позбавлений переваг допоміжного електроприводу, яким обладнаний.

 

Оренда електромобіля чи гібридного авто? -3

Умови оренди електромобіля та гібриду


Бізнес намагається швидко задовольняти попит на ринку, завдяки чому у Львові, Києві та інших містах України сьогодні без проблем можна взяти в рент електромобіль чи гібридне авто. При бажанні справити на когось враження найкращим способом, швидше за все, буде оренда електромобіля типу Tesla Model S. Проте взяти на прокат у Львові гібридну Toyota RAV4 у компанії LeoDrive обійдеться у чотири-п’ять разів дешевше, а в плані практичності японський кросовер легко дасть фору американцю. Короткострокова оренда значно нижчого по класу Nissan Leaf обійдеться приблизно на 15-20% дешевше, ніж RAV4, а трохи престижніший ніж Leaf, але все ж не дуже практичний BMW i3 при подобовій оренді буде коштувати приблизно стільки ж, як і японець.


Дізнатись умови оренди гібридного автомобіля у Львові можна на нашому сайті, або зателефонувавши чи завітавши до офісу LeoDrive.