+380739001199

Оренда автомобілів в Івано-Франківську: стан і перспективи

У всьому світі виділяють ряд факторів, які чинять ключовий вплив на ринок оренди автомобілів та визначають його перспективи. Серед них:

  • Кількість населення та туристів
  • Рівень доходів та платіжна спроможність споживачів
  • Якість транспортної інфраструктури та розвиток громадського транспорту
  • Рівень конкурентності ринку

Щоб розуміти перспективи ринку оренди автомобілів у Львові, потрібно оцінити його по цих ключових параметрах.

 

Кількість населення

 

У Львові та Львівській області з року в рік спостерігається незначне зменшення кількості населення. Фактично, кількість населення регіону можна вважати сталою, особливо зважаючи на велику кількість незареєстрованих мешканців. Львів є основним діловим центром Західної України та одним з основних центрів урбанізації в Україні. В таких умовах кількість населення та динаміка зростання зазвичай бувають недооціненими. Свого часу з такою ситуацією стикалися Київ, Дніпро, Харків та Одеса.

 

Стабільна або зростаюча кількість населення – важлива передумова для розвитку ринку послуг, в тому числі оренди автомобілів у Львові.

 

Потік туристів

 

Цей показник особливо важливий для ринку прокату авто, адже туристи, які найчастіше відвідують місто не на власному транспортному засобі, часто користуються послугою подобової оренди автомобілів. Щорічна відвідуваність Львова стабільно зростає. Цю тенденцію наглядно демонструє динаміка показників користування готелями:

 

http://www.lv.ukrstat.gov.ua/ukr/themes/21/theme_21.php?code=21

 

Примітно, що основний приріст, як і основна питома вага, припадають на внутрішніх туристів, які добре знайомі з особливостями українського дорожнього руху та залюбки беруть автомобіль напрокат у Львові. Всіх клієнтів прокатних фірм можна умовно розділити на дві великі групи:

  • Орієнтовані на найдешевші варіанти, які шукають оренду Ланос у Львові на OLX;
  • Забезпечені клієнти, які шукають якісні та комфортні автомобілі типу пропонованих нами Toyota RAV4 Hybrid.

 

Кількість іноземних туристів також збільшується, завдяки чому середній та вищий ціновий сегмент оренди автомобілів у Львові також стабільно зростають.

 

Рівень доходів

 

Відповідно до статистичних даних, рівень доходів у Львові в останні роки продовжує стабільно зростати:

 

http://www.lv.ukrstat.gov.ua/ukr/themes/99/theme_99.php?code=99

 

Схожа ситуація спостерігається та у багатьох інших регіонах країни, жителі яких відвідують Львів та залишають свої гроші у готелях, магазинах, кав’ярнях та пунктах прокату автомобілів. Зростання купівельної спроможності дозволяє взяти напрокат машину тим, хто недавно цього зробити не міг. Ті ж, хто ще вчора шукали найдешевші варіанти (наприклад, той же Ланос напрокат), зараз частіше звертають увагу на авто високого класу та від відомих виробників, на гібридні автомобілі та електромобілі.

 

Якість громадського транспорту покращується

 

Громадський транспорт – не найкомфортніший спосіб пересування. Але він продовжує розвиватися. Нерідко громадський транспорт є набагато вигіднішим і навіть швидшим, ніж власне авто, а в особливих випадках розв'язувати певні питання можна з допомогою подобової оренди авто. У Львові оренда автомобілів достатньо розвинена, щоб перекрити такі потреби.

 

Ринок оренди автомобілів у Львові зростає

 

Зростає і сегментується. Так деякі оператори зосереджуються на прокаті машин на весілля, інші пропонують винятково дешеві Lanos і Aveo, а треті займають нішу оренди авто у львівському аеропорту.

 

Ми в LeoDrive також чітко розуміємо свою нішу – оренда гібридних авто у Львові, а точніше – гібридних автомобілів Toyota RAV4 Hybrid. Таким чином ми можемо максимально точно та якісно задовольнити потреби забезпечених клієнтів, які звикли користуватися якісними транспортними засобами, але бажають платити адекватну ціну та не хочуть переплачувати за моделі преміум-класу. Ми обслуговуємо іноземних туристів, які надаються перевагу безпечним, потужним та комфортним але економічним та безпечним для довкілля транспортним засобам. Ми пропонуємо максимально універсальні автомобілі – достатньо компактні для міста, але й місткі та прохідні для впевненого пересування за його межами.

 

 

Перераховані факти свідчать про те, що за умови збереження існуючої динаміки ринок оренди автомобілів у Львові буде продовжувати рости і за кількісними, і за якісними показниками.

 

Зателефонуйте, напишіть чи завітайте до LeoDrive, щоб дізнатись детальні умови оренди автомобіля у Львові та замовити її на вигідних умовах.