+380739001199

Оренда альтернативних транспортних засобів у Європі

Взяти напрокат електровелосипед або електросамокат іноді може бути не тільки дешевшим, але й зручнішим способом пересування у містах Європи, ніж класична оренда автомобілів. Якщо у країні розвинена велосипедна культура та існує необхідна інфраструктура – чому б і не спробувати дістатись з точки А в точку Б на двох колесах?

 

Популярні альтернативні транспортні засоби:

 

Існують поширені варіанти альтернативних транспортних засобів, які можна взяти в оренду у більшості великих міст Європи. Насправді таких варіантів лише три:

 

  1. Велосипеди та електровелосипеди

Влада багатьох великих міст Старого Світу робить ставку на двоколісні транспортні засоби особистого користування, особливо на велосипеди. На них зручно, порівняно легко та просто пересуватися навіть завантаженими та тісними вулицями. Велосипед з електроприводом часто є навіть швидшим для пересування по місту, ніж автомобіль, який вимушений тривалий час простоювати у заторах.

 

 

Як скористатися?

Ви знаєте, що таке Airbnb? Так, це оренда помешкань від приватних орендодавців. А бувають і сервіси оренди велосипедів від приватних власників. Наприклад, знайти недорогу оренду велосипедів у різних містах Європи можна на listnride:

https://www.listnride.com/

 

Але все ж зручнішими вважаються великі оператори, які пропонують свої велосипеди та електровелосипеди напрокат у різних точках міста. Найлегше впізнати велосипед від служб байк-шерингу – їх завжди помітно завдяки своєрідному дизайну. Щоб знайти такі послуги – просто напишіть у пошуковику, наприклад, «bike sharing paris» або «bike sharing berlin»:

https://www.velib-metropole.fr/en_GB

https://www.deezernextbike.de/en/berlin/

 

Недоліки:

Недоліки такого транспорту очевидні: поїздки на велосипеді, особливо у незнайомому місті, можуть бути складними та небезпечними. Наприклад, у розвинених у велосипедному плані Амстердамі чи Парижі не кожен може рухатись так же впевнено та безпечно, як місцеві жителі, які звикли до особливостей місцевого дорожнього руху.

 

  1. Електросамокати

Пересування на орендованих чи шерингових електросамокатах у Європі «працює» аналогічно до користування велосипедами. Різниця лише в тому, що для пошуку оренди самоката доведеться знайти іншу компанію і встановити інший додаток на свій телефон для оплати послуг та пошуку місць стоянки. Хоча деякі компанії надають клієнтам вибір типу транспортного засобу. Самокат має кілька переваг. Основні – надзвичайна компактність, маневреність та невисока ціна прокату.

 

 

Як скористатись?

Щоб отримати загальне розуміння правил користування – достатньо відвідати сайти великих операторів та ознайомитись з поданою там інформацією. Наприклад:

https://www.li.me/electric-scooter

https://www.ridehive.com/

 

Недоліки:

Електросамокат є ще менш безпечним, ніж велосипед. Пересування на ньому без попередньої підготовки та без шолома часто стає причиною серйозних травм. Якщо місто має широку мережу велодоріжок, відділених від доріг – то даний варіант виглядає досить непогано.

 

  1. Скутери/моторолери

Послуга оренди скутерів або моторолерів (обидві назви є правильними) особливо популярна серед туристів у теплих країнах Південної Європи. На них зручно пересуватись, особливо по тісних вуличках міст та по доріжках за їхніми межами. Проте, правила прокату скутерів відрізняються від тих, які вже стали нормою для оренди електросамокатів та велосипедів. У вас, як правило, попросять посвідчення водія та грошову заставу, яку заблокують на вашій кредитній карті або візьмуть готівкою.

 

 

Як скористатись?

Просто потрібно знайти найближчий пункт прокату, який може бути просто невеликим столиком під навісом з вивіскою, на якій великими буквами вказано, що саме цей столик і є пунктом прокату. Існують і порівняно великі прокатні фірми, до яких звертатися спокійніше – у них і техніка у кращому стані, і офіс схожий на офіс.

https://www.cooltra.com/en/

 

Недоліки:

Треба впевнено їздити на двоколісних, інакше це може бути небезпечним. Може знадобитись чимала грошова застава. Часто оренда скутерів – зовсім не дешеве задоволення.

 

Екзотичні альтернативні транспортні засоби:

Існують і такі транспортні засоби, які доступні далеко не у кожному населеному пункті та які здатні вас здивувати. Серед них човни чи, наприклад, віслюки десь на гарячих просторах Андалусії. Не дивно, що налагоджений сервіс в таких напрямках, який ще й працює за якимись прийнятними стандартами, годі й шукати.

 

Авто чи велосипед/самокат? Що краще?

Як і завжди в подібних питаннях все залежить від конкретних умов. Якщо існує достатньо не тільки велосипедів чи самокатів, але й виділених для них доріжок, якщо ви можете почуватись безпечно, якщо велосипед здатен швидко і зручно доставити вас без багажу у потрібне місце - тоді такий варіант може вважатись раціональним. А, наприклад, в тому ж Львові саме оренда гібридних авто виглядає оптимальним рішенням.

 

 

Щоб недорого орендувати автомобіль у Львові – звертайтесь до нас, у компанію ЛеоДрайв. Ми пропонуємо сучасні, потужні та водночас економні гібридні автомобілі Toyota RAV4 Hybrid. Зателефонуйте чи напишіть нам та отримайте детальну інформацію про послугу.