+380739001199

Купити гібрид: емоції плюс розрахунок

Гібридні автомобілі у всьому світі досі лишаються чимось дивним та маловідомим, оповитим чутками та міфами, наприклад, щодо неймовірної економічності гібридів, буцімто здатних пересуватись ледь не на чистому повітрі. Але дослідження, проведені на розвинених ринках, вказують на особливий підхід у питанні вибору авто з комбінованою системою приводу та живлення. Покупці таких транспортних засобів майже завжди керуються не лише практичною доцільністю, але й особливими емоціями, які можна отримати якщо володіти гібридом чи навіть просто взяти авто на прокат.

 

  • Практична складова

Деякі сучасні малолітражні автомобілі з бензиновим двигуном здатні споживати менше п’яти, а дизельні – навіть менше чотирьох літрів пального на 100 км пробігу у заміському циклі. Яким би ефективним не був гібридний автомобіль, навряд чи він забезпечить відчутну економію порівняно з цими показниками. Разом з тим, у місті середня витрата пального у гібрида залишається майже незмінною, в той час як у звичайних машинах може зростати ледь не вдвічі.

 

Купити гібрид: емоції + розрахунок -1

Якщо за містом гібрид та звичайне авто споживають по 5л/100км, а у місті по 5л/100 км та 8л/100км відповідно, то кожна тисяча кілометрів у змішаному режимі (50/50) та при ціні бензину у 30 грн/л дозволить зекономити власнику гібрида близько 450 грн. При середньому щорічному пробігу в 20 000 км. ця економія складе 9 000 грн. Через п’ять років та 100 000 км різниця становитиме вже 45 000 грн. Якщо автомобіль експлуатується переважно у місті, то вигода від володіння ним буде ще більш відчутною, в той час як «далекобійники» практично не помітять різниці.


Ідея економити до 10 000 грн. в рік на пальному, не відчуваючи при цьому жодних незручностей чи обмежень (як у випадку з електромобілями) на перший погляд здається дуже привабливою. Проте, варто враховувати і ризницю в ціні на гібридне та звичайне авто, яка відіб’ється лише через кілька років експлуатації. Оренда авто у компанії дозволяє не переплачувати за гібрид та користуватись всіма його перевагами. Якщо економія для вас на першому місті – враховуйте звичайні умови пересування. Можливо, гібрид, який можна підзаряджати вдома від розетки, допоможе вам зекономити значно більше, ніж у наведеному прикладі.

 

  • Емоційна складова

Якщо вірити світовій пресі, то власники гібридних та електромобілів в середньому почуваються більш впевненими та щасливими, ніж користувачі традиційних автомобілів. Відповідно до одної з теорій, «зелені» автомобілі купують успішні люди, які ще до придбання є більш щасливими та впевненими у собі. Відповідно до іншої теорії, можливість менше витрачати на пальне (навіть при більших початкових вкладеннях), швидше та легше виконувати обгони, а також усвідомлення турботи про довкілля (менше споживання пального та значно менші викиди парникових газів) зменшують кількість щоденних стресів, допомагають їх згладити. Як наслідок – людина почувається краще і продуктивніше працює. А ще гібрид сьогодні – це модно.

 

Купити гібрид: емоції + розрахунок -2

Сама лише емоційна складова, як і чистий розрахунок, рідко бувають вагомими факторами щоб купити гібридне авто. Лише в сукупності вони є достатньо важливими, щоб схилити потенційного покупця до цього кроку.


Гібридизація неминуча


Незважаючи на те, наскільки ви переймаєтесь темою гібридних та інших «зелених» автомобілів, вам, швидше за все, доведеться їздити на одному з них. Справа в тому, що практично всі великі виробники сьогодні так чи інакше розвивають цю тему і стрімко впроваджують її у свої продуктах. Причина криється у жорстких вимогах щодо чистоти вихлопу та у конкуренції між виробниками стосовно споживання пального та інших технічних характеристик машин. Найпростіший та найдешевший спосіб долучити клієнтів до цього тренду – запропонувати їм напівгібридний автомобіль. У ньому стартер-генератор через ремінний (у більшості випадків) привод допомагає основному двигуну при прискореннях чи самостійно рухає машину на низьких швидкостях. Впровадження технології практично не відображається на ціні, але дозволяє покращити експлуатаційні якості автомобіля.


Спробувати гібридне авто та відчути його переваги на власному досвіді пропонує LeoDrive. Ми надаємо в прокат у Львові гібридні автомобілі Toyota RAV4 Hybrid на дуже привабливих умовах.