+380739001199

Кінець епохи власних автомобілів

Каршеринг, лізинг та класична оренда автомобілів – це глобальний тренд, який є невідворотнім на даному етапі розвитку світової економіки. Вони дозволяють повноцінно користуватись звичними благами, витрачаючи менше та скорочуючи негативний вплив на навколишнє середовище. В Україні можна спостерігати ті ж тренди, але на початковому етапі їх становлення.

 

Епоха покупок відходить у минуле. Про це говорять соціологи, про це свідчать статистичні дані, зібрані по всьому світу. Звичка купувати багато та без розбору сьогодні поступово перетворюється у ознаку низького рівня розвитку особистості, адже вона прямо суперечить елементарній розважливості, екологічній свідомості та відповідальному споживанню – основним трендам сьогодення.

 

Кінець епохи власних автомобілів -1

 

Маркетинг та реклама


Вперше за довгий період виробники та продавці зустрічають відвертий опір з боку споживачів. Загальне спрощення у звичках, які стосуються їжі, одягу, покупок, житла та транспортних засобів стали наслідком прагнення до легкого та приємного існування, а не постійної напруженої боротьби за своє місце під сонцем.


Нові моделі авто сьогодні рідко викликають фурор, сприймаються як щось належне та не стимулюють покупців віддавати свій кількарічний автомобіль за безцінь. Наприклад, Toyota RAV4 минулого покоління суттєво відрізняється від новинки 2018 року і з точки зору дизайну, і в технічному плані. Разом з тим, вона залишається майже такою ж зручною та приємною у керуванні.


Десятки чи навіть сотні закликів придбати що-небудь, трансльовані споживачу протягом одного дня, формують у нього стійкість до подібного способу впливу і навіть відверте відторгнення. Як наслідок – більше людей користуються громадським транспортом та орендують авто тоді, коли це потрібно.

 

Кінець епохи власних автомобілів -2

 

Фінанси та добробут


Відповідальне споживання та фінансова грамотність є основою добробуту. Для багатих, успішних у сучасному розумінні цього слова людей очевидним є факт того, що оренда автомобілів, нерухомості чи навіть дорогоцінностей та «парадного» одягу може бути більш вигідною, ніж володіння ними. Купуючи щось, людина автоматично бере на себе всі витрати, пов’язані з володінням, доглядом чи обслуговуванням цієї покупки. Автомобілі, наприклад, потребують сплати податків, регулярного технічного обслуговування та ремонту, страхування на весь період володіння. Крім того, користувач втрачає разом зі знеціненням транспортного засобу. Якщо ж взяти авто на прокат – споживач розділяє ці витрати з іншими орендарями та орендодавцем, а користується річчю тільки тоді, коли та дійсно потрібна.


Середня тривалість користування машиною знову починає збільшуватись, а вторинний ринок та особливо лізинг транспортних засобів для багатьох стають більш привабливими. Показовою є ситуація з китайським автопромом: вперше за двадцять років там спостерігається відчутний спад.

 

Кінець епохи власних автомобілів -3

 

Економіка спільного споживання


Спільне володіння та користування мають в основі цілком чітке економічне підґрунтя. Таку схему називають економікою майбутнього, адже вона дозволяє зменшити техногенне навантаження на екологію, розподіляє ресурси більш рівномірно, дозволяє збільшити обсяг та якість отримуваних послуг при їх одночасному здешевленні.


Для багатьох стало очевидним, що краще не витрачати грошей дарма та користуватись по-справжньому хорошим автомобілем тільки тоді, коли це дійсно потрібно. Проте за межами міст з розвиненим громадським транспортом без власного транспортного засобу обійтись складно.


Шеринг, як найбільш доступний з відомих способів споживання та користування, потенційно дозволяє працювати менше, відпочивати та подорожувати більше, а також не обмежувати себе у наборі звичних послуг. Людина, яка не прив’язана майном до певного місця, є мобільною та може вільно змінювати місце проживання. Розуміння цього і є рушійним фактором сучасних трендів на світовому ринку:

 

  • Протягом наступних 5-7 років прогнозується двадцятикратне зростання обсягів шерингової економіки.
  • До 2025 року ринок шерингових послуг за прогнозами аналітиків становитиме не менше 300 мільярдів доларів США
  • Всі тенденції свідчать про те, що в найближчому майбутньому кожен власник чи співвласник автомобіля чи інших матеріальних цінностей зможе використовувати їх ще й як інструмент для отримання доходу.

Кінець епохи власних автомобілів -4

 

Взяти в рент у Львові якісне та зручне авто пропонує LeoDrive. Завітайте до нашого офісу або зателефонуйте нам щоб замовити сучасний гібридний кросовер Toyota RAV4 на зручний для вас час.