+380739001199

Гібрид чи дизель

Гібрид чи дизель ?

Статистика продажів автомобілів у всьому світі свідчить про перерозподіл ринку між дизельними та гібридними транспортними засобами. В той час, як продажі перших істотно скоротились, другі продовжують швидко зростати. Розуміння загальних особливостей, переваг та недоліків кожного типу установок дозволяє зрозуміти причини такого стану справ та зробити висновки про доцільність придбання гібридного чи дизельного автомобіля.

 

Гібрид чи дизель -1

 

Візьміть авто на прокат в LeoDrive у Львові перед прийняттям рішення про покупку бензинового чи дизельного транспортного засобу. Так ви зможете оцінити всі переваги сучасного «гібриду» та, можливо, задумаєтесь про придбання чогось схожого.


Загальні особливості


Європейські виробники досягнули особливої майстерності у проектуванні та виробництві дизельних силових агрегатів. У результаті вони працюють тихо та плавно, споживають мало пального та забезпечують транспортному засобу чудові динамічні характеристики. І якби не критична ситуація з екологічністю, двигун на важкому пальному міг би й надалі залишатись у фаворитах, як мінімум, у Європі.


Натомість гібридні силові установки забезпечують схожі (у деяких моделях кращі, у деяких — гірші) динамічність та економічність. В плані характеру роботи та надійності вони вважаються навіть більш практичними та вигідними у порівнянні з високотехнологічними сучасними дизелями, надзвичайно чутливими до якості пального та обслуговування.


Поширеність та ремонт


По цьому параметру будь-які монопаливні моделі знаходяться у вигіднішій позиції. Незважаючи на загальну простоту конструкції типових гібридів, більшість майстрів поки що з осторогою ставляться до них. Причина проста: автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння більш поширені. Достатньо відвідати автобазар у Львові, щоб переконатись у цьому. Це значить, що досвіду у їх ремонті та обслуговуванні так само більше.

Гібрид чи дизель -2

 

Втрата в ціні при перепродажу


В цьому плані гібридні авто значно привабливіші за дизельні. У Євросоюзі розпочалась війна з останніми і в недалекому майбутньому вони будуть повністю заборонені до продажу. Поки що потужний потік вживаних авто з таким типом двигуна в Україну виглядає привабливо, адже дозволяє купити автомобіль в хорошому стані за доступною ціною. Проблеми розпочнуться тоді, коли даний процес перейде у наступну стадію і продавати машину доведеться з дуже значною знижкою. В цей час гібридні транспортні засоби набирають все більшої популярності та продовжують зростати в ціні. Найближчим часом зростаючий попит на первинному ринку не буде задоволений у зв’язку з обмеженими можливостями виробників, а отже очікувати падіння цін не варто.


Економія на пальному


Щоб зрозуміти, наскільки відрізняються витрати на пальне для кожного з варіантів, необхідно, перш за все, оцінити стандартні умови експлуатації транспортного засобу:

 

  • У заміському режимі сучасному турбодизелю важко знайти конкурентів – при рівномірному русі на середніх та високих швидкостях саме такі силові агрегати забезпечують мінімальне споживання пального. У електромобіля кожен кілометр пробігу обходиться навіть дешевше, але недосконалі акумулятори роблять електрокар не найкращим варіантом для таких умов експлуатації.
  • У місті гібрид у порівнянні з аналогічним авто з дизельним двигуном зазвичай вигідніший. Часті прискорення, до яких долучається електромотор, а також гальмування перед світлофорами, на перехрестях чи пішохідних переходах, на яких акумулятори підзаряджаються (у дизеля ця енергія втрачається повністю) – це ідеальні умови для комбінованої силової установки.


Для нешвидких щоденних поїздок по місту на короткі дистанції Plug-in гібридні авто є ідеальним варіантом. На них можна пересуватись виключно на електротязі, тобто вартість кожного кілометра така ж, як у електромобіля. При цьому завдяки порівняно невеликим батареям вони дешевші за електрокари, а завдяки двигуну внутрішнього згоряння – завжди готові до дальніх поїздок.

Гібрид чи дизель -3


Зручність


З класичним автомобілем все зрозуміло: його експлуатація проста як п’ять копійок. Все, що вимагається від власника – це заливати у бак пальне та відвідувати СТО з визначеною періодичністю. Але насправді гібридне авто у цьому плані практично нічим не відрізняється, адже наявність додаткових акумуляторів та електроприводу не передбачає будь-яких додаткових дій зі сторони власника.


Компанія LeoDrive пропонує кросовери Toyota RAV4 Hybrid в рент у Львові. Зателефонуйте нам та забронюйте авто на потрібний день та час.