+380739001199

«Дальняк» у Європу на гібридному авто - нонсенс чи раціональне рішення?

Базуючись на загальних чутках про гібридні автомобілі, споживачі роблять хибні висновки про їх непридатність для далеких подорожей.


Щоб долати великі відстані, автомобіль повинен відповідати певним вимогам, інакше подорож може перетворитись із задоволення на випробування та добряче збільшити бюджет відпустки. Чітке розуміння умов поїздки допоможе правильно підібрати та взяти авто на прокат.

 

«Дальняк» у Європу на гібридному авто - нонсенс чи раціональне рішення? 1
Зазвичай українці надають перевагу автомобільним подорожам у західному напрямку – у Європу. Більшість популярних маршрутів мають протяжність від однієї до двох тисяч кілометрів в один бік:

 

  • Львів-Берлін – 900 км
  • Львів-Прага – 800 км
  • Львів-Відень – 800 км
  • Львів-Париж – 1900 км

 

Відчайдушніші або краще підготовлені мандрівники відвідують на автомобілі крайні точки Європи, дорога до яких потребує значно більше часу та грошей:

 

  • Львів-Мадрид – 3150 км
  • Львів-Лісабон – 3600 км

 

Менш популярні напрямки – на Південь та на Північ. Подорож на машині до тих же країн Балтії займе значно менше часу, завдяки чому її можна рекомендувати для автомандрівників-початківців.

 

  • Львів-Вільнюс – 750 км

 

Якщо ви збираєтесь поїхати на машині в Європу, наприклад, з Києва, тоді не забудьте додати до зазначеної дистанції відстань від Києва до Львова (550 км в один бік).


Щоб уявляти загальні умови подорожі, можна розглянути один з найдоступніших та найпопулярніших туристичних напрямків – Прагу. Діставшись Чехії, турист матиме змогу насолоджуватись прекрасною архітектурою та природою, якісною їжею та напоями, а також цілком доступними цінами.


Отже, загальна протяжність маршруту Львів-Прага складає лише 800 км в один бік. Під час такої подорожі гібридні автомобілі забезпечать певні переваги.

 

  • Перевага №1: зручність


Маючи змогу швидко здійснювати обгони, ви зможете швидше дістатись пункту призначення та менше втомитись у дорозі. Гібрид надає таку перевагу та дозволяє витрачати максимум часу на відпочинок, а не на перебування в дорозі.


Відповідно до результатів досліджень, обгін на вузьких дорогах називають одним з найскладніших та найнебезпечніших маневрів, які створюють найбільші незручності при поїздках на далекі відстані. Потужні та динамічні авто значно скорочують стрес та втому водія, а також позитивно впливають на безпеку при умові дотримання правил дорожнього руху.

 

«Дальняк» у Європу на гібридному авто - нонсенс чи раціональне рішення? 2

 

  • Перевага №2: економія пального

 

На перший погляд може здатись, що гібрид не може забезпечити економії у подорожі. Часто саме цей аргумент наводять у суперечках про доцільність гібридів у поїздках на великі відстані. Разом з тим, у порівняно недалекому вояжі до Праги мандрівники по дорозі можуть відвідати кілька великих міст (Жешув, Краків, Катовіце у Польщі та Остраву і Брно у Чехії), а також велику кількість маленьких містечок. При бажанні з’їхати з автомагістралі гібрид відразу ж доведе свою здатність економити пальне. Допомога електроприводу при обгонах на трасі також зменшує витрату бензину, хоч і не так помітно, як у місті.

 

  • Перевага №3: додаткові преференції - безплатні дороги та паркування


Пересуваючись Європою на гібридному авто, ви можете розраховувати на додаткові преференції у деяких країнах. Наприклад, у тій же Чехії користувачам електромобілів та гібридних авто доступний проїзд по платних дорогах за знижкою або взагалі без будь-якої оплати. Крім того, у чеських містах ви можете знайти безплатні лише для «зелених» транспортних засобів паркінги, а також відсутність заборони для них на в’їзд до центральної чи історичної частини. Ці особливості роблять гібрид більш зручним та вигідним з фінансової точки зору транспортним засобом для подорожі до Європи.


В 2018 році у Чехії вступили в дію поправки до Закону про дорожній рух. У відповідності до цих змін «зелені» транспортні засоби (електрокари, водневі та гібридні авто) безплатно можуть отримати спеціальні номерні знаки. Також відповідно до Закону власники «зелених» машин мають право на пільговий проїзд по автомагістралях та право користуватись спеціальними смугами руху, виділеними для громадського транспорту та таксі.

 

«Дальняк» у Європу на гібридному авто - нонсенс чи раціональне рішення? 3
Гібридне авто в умовах поїздок на далекі відстані не поступається звичайному бензиновому чи дизельному автомобілю по жодному з ключових параметрів, а часто і значно їх переважає.


Замовити оренду гібридного автомобіля у Львові недорого пропонує компанія LeoDrive. Зателефонуйте чи завітайте до нашого офісу щоб отримати відповіді на питання, пов’язані з прокатом авто у Львівській області.