+380739001199

Більше «зеленого»! Зміни на ринку оренди авто

Зміни на ринку оренди авто

Питома вага гібридів та електромобілів на ринку оренди продовжує зростати. Для того, щоб зрозуміти причини такого руху, потрібно поглянути на ситуацію ретроспективно. Кілька років тому вона виглядала наступним чином: гібридні машини міцно зайняли своє місто на вулицях американських та європейських міст, в кіно та серіалах, а також на сторінках автомобільних журналів та у рекламних проспектах по всьому світу. Великі прокатні компанії, розуміючи невідворотність цього шляху, запустили процес перегляду стратегії формування автопарку. Оренда гібридних авто по оголошеннях була доступною з самого початку продажів таких транспортних засобів для населення.


Лідери ринку почали пропонувати клієнтам машини з низькою витратою пального близько десяти-тринадцяти років тому. Це стало наслідком відповідних запитів їхніх клієнтів. Розвинені ринки завжди так реагують на потреби споживачів. В результаті автопарки поповнились гібридними бензиново-електричними та іншими автомобілями, які споживають менше пального та менше забруднюють навколишнє середовище.

 

Більше «зеленого»! Зміни на ринку оренди авто -1
Сьогодні ситуація здається обнадійливою, але великі компанії не поспішають повністю позбуватись великих та комфортних моделей, адже знають: з падінням цін на бензин попит на потужні двигуни та просторий салон знову полізе вгору. Таке на їхньому шляху траплялося вже не один раз.


Проте, цього разу ситуація дійсно унікальна, адже гібридна силова установка дозволяє споживати менше пального та менше забруднювати навколишнє середовище, даючи при цьому фору звичайному авто з двигуном внутрішнього згоряння в плані динаміки та комфорту. Це значить, що клієнти, які спробували оренду гібридного автомобіля, навряд чи повернуться до ренту звичайних машин.


Насправді не всі великі компанії виявились інертними у плані формування свого флоту. Світовий лідер ринку, компанія Hertz, запустив «зелену» лінійку автомобілів з економними двигунами ще у 2006 році. На той момент водіям у США пропонували Toyota Camry, Ford Fusion, Buick LaCrosse та Hyundai Sonata, а незабаром «зелені» моделі були доступні уже в п’ятдесяти аеропортах у різних країнах світу. Проте справжній прорив трапився у 2007-му році, коли компанія доповнила свій флот гібридними автомобілями Toyota Prius у кількості 3400 штук. І це тільки в США. Сьогодні гібридне авто можна взяти в рент навіть у Львові.

 

Більше «зеленого»! Зміни на ринку оренди авто -2
У компанії Hertz рекламують свою лінійку «Green Traveler Collection», як дружні до навколишнього середовища гібриди та електромобілі, які є також є дружніми і для вашого гаманця.


Інші великі конкуренти, спостерігаючи за лідером, намагались не відставати від нього. Так партнери Avis та Budget поповнили свій парк гібридними Toyota Prius та Nissan Altima у кількості 2500 штук для американського ринку. Інші діяли подібним чином, обіцяючи «озеленити» свій автопарк у найближчі роки. Проте, слід пам’ятати, що не кожен «зелений» автомобіль з США є таким у Європі. Так американцям достатньо, щоб двигун транспортного засобу мав робочий об’єм не більше двох – двох з половиною літрів, а середню витрату можна було б виміряти кількома літрами (а не каністрами) на сто кілометрів пробігу. У Японії та Європі під екологічним переважно мають на увазі гібридний автомобіль або електрокар.


В умовах США все більш популярна оренда гібридних автомобілів, яка не завжди є дешевшою, ніж оренда звичайного малолітражного авто. Так кількаденна подорож на простенькій KIA чи Hyundai обійдеться дешевше (по ціні оренди + вартості пального). У постійних споживачів «зеленої» послуги з цього приводу нема ілюзій. Вони розуміють, що платять більше за зручність, кращу розгінну динаміку, а також за турботу про екологію та за усвідомлення правильності своїх дій. Дещо згладити різницю в цінах допомагають ініціативи деяких урядів та окремих компаній. Так міжнародний аеропорт Сан-Франциско дав своїм клієнтам змогу орендувати гібридні автомобілі зі знижкою у 15 доларів.


Замовити прокат авто у Львові щодобово пропонує компанія LeoDrive. У нас ви знайдете якісні гібридні японські кросовери Toyota RAV4 на вигідних умовах. Звертайтесь у наш офіс або телефонуйте, щоб отримати інформацію про послугу та забронювати авто.