+380739001199

Гібридні автомобілі з американських аукціонів

За останні роки кількість автомобілів, завезених в Україну з США і Канади, зросла у рази. Причина проста: діюче законодавство і ціни на биті автомобілі з північноамериканського ринку роблять таку затію вигідною.

 

За 2019 рік в Україну ввезли близько 40 000 вживаних автомобілів із США. Їхня загальна вартість складає майже півмільярда доларів США!

 

Система продажів битих авто в США і Канаді

 

Ринок автомобілів у Північній Америці працює не зовсім так, як у нас. Там теж нормою та обов’язком є страхування відповідальності (аналог нашої «цивілки»), але більшість власників нових чи порівняно нових авто купують «двосторонню» послугу, що включає в себе крім страхування відповідальності ще й страхування власного авто (аналог нашого КАСКО). У випадку ДТП при наявності такого полісу можливі наступні варіанти:

  • Страхова компанія ремонтує пошкоджене авто власним коштом, власник продовжує користуватися ним
  • Власник відмовляється від пошкодженого автомобіля, отримує відшкодування та купує нове авто
  • Транспортний засіб має пошкодження, які можуть бути охарактеризовані, як значні. У такому випадку автомобіль отримує окремий статус (назвемо його «мотлох») та не може бути допущений до подальшої експлуатації

Витрати на ремонт авто в США в рази вищі, ніж в Україні (дорогий робочий час спеціалістів), а рівень доходів населення високий. Завдяки цьому значна частина машин після ДТП потрапляє у власність страхових компанії.

 

Всі ці умови також стосуються і гібридних автомобілів. Насправді вони продаються як і будь-які інші машини з бензиновими чи дизельними двигунами. Висока насиченість американського ринку гібридами зумовлює їхню наявність на аукціонах битих машин – пропорційно до питомої ваги таких авто на ринку.

 

 

Що таке аукціон автомобілів в Канаді та США?

 

Щоб хоча б частково відшкодувати свої втрати, страхові компанії продають биті машини на аукціонах. Серед них багато як з чисто символічними пошкодженнями (бампери, фари, капот чи дверцята), так і «мотлоху», який в Україні за порівняно помірні кошти відновлюють та продають під виглядом «не битий, не фарбований».

 

На аукціонах продаються не тільки машини після ДТП, але й цілі звичайні та гібридні автомобілі. Ціна останніх, звичайно ж, рідко буває такою ж привабливою, як у «битків». Деякі майданчики продають тільки цілі авто.

 

Ось кілька великих аукціонів, на яких можна знайти гібридні автомобілі після ДТП:

https://www.copart.com/ru/

https://www.iaai.com/

https://www.manheim.com/

 

 

Зважайте, що умови придбання, оформлення та розмитнення гібридних та звичайних машин з США та Канади можуть маті істотні відмінності. Наприклад, наявність угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою дозволяє ввозити до нас авто, виготовлені в Канаді, на пільгових умовах. Вам не потрібно шукати марки канадських автомобілів – їх ви навряд чи знайдете. Просто потрібно знати, чи модель, яка вас цікавить, випущена на канадському підприємстві. Насправді це може бути Ford, GM або навіть Toyota.

 

По всіх питаннях, пов’язаних з гібридними машинами з американських аукціонів, звертайтесь до юристів чи компаній, які працюють у цьому напрямку, володіють актуальною інформацією та можуть надати вам кваліфіковану консультацію.

 

Ціни в США на аукціонах машин

 

Серед лотів на аукціонах велика частина автомобілів продаються по цінах, про які у нас тільки мріють. Навіть практично нові, двох-чотирьохрічні японські кросовери на ходу та з символічним пробігом у 30-70 тис. км. можна купити за 3000-8000 доларів США. Багато старіших, більш пошкоджених та не настільки статусних машин продаються по ціні металобрухту, який цілком ще здатен їздити після незначного ремонту.

 

У різних аукціонів різні вимоги. Деякі дозволяють участь тільки сертифікованим спеціалістам, інші – всім бажаючим.

 

Як купити машину з аукціону США?

 

Для цього найчастіше користуються послугами посередників. Для цього існує ряд аргументів. Наприклад, для участі в торгах може знадобитись реєстрація з підтвердженою місцевою адресою, якої у українських покупців нема. Також перевірені представники з хорошими відгуками та репутацією досконало знають деталі процесу та документообігу, що гарантує відсутність проблем з ними. Лоти можна переглядати самому або доручити цю роботу тим же посередникам.

Приклади компаній-посередників, які займаються торгами на автомобільних аукціонах США та Канади. Відвідайте їхні сайти, щоб ознайомитись з правилами надання послуг.

 

https://sweetcars.com.ua/

https://worldauto.com.ua/

https://autopark.ua/

https://americamotors.com/

https://columbauto.com.ua/

http://atlanticexpress.com.ua/

 

Компанія LeoDrive не перевіряє цих компаній та не гарантує їхньої добропорядності. Посилання подані лише з метою ознайомлення.

 

 

Як привезти гібридну машину з США?

 

Гібридні та будь-які інші автомобілі доставляють морем, запакованими у металеві контейнери. Цей спосіб хоч і не найшвидший (півтора-два місяці), але найдешевший. Особливого пакування чи додаткового захисту гібридних авто не потребується, адже у них використовуються такі ж акумулятори (лише більшої ємності) та електроніка, як у звичайних машин. Найчастіше автомобілі «приходять» через Німеччину, де їх можна забрати або відправити морем далі, наприклад, в литовські або українські порти. Така схема обумовлена певними особливостями оформлення, про які вам розкажуть представники фірми, яка надає послуги. Далі транспортний засіб можна доставити автовозом в Україну за вашою адресою.

 

Майже всі автомобілі на американських аукціонах мають «чесний» пробіг. Скручування показників одометра прирівнюється до махінацій, за які передбачена адміністративна чи навіть кримінальна відповідальність.

 

Що з документами?

 

Про доставку в Литву чи іншу країну Європи (по домовленості) дбає фірма, яка надає послуги. Від покупця вимагаються тільки документи. Для транспортування з Європи в Україну найчастіше потрібно шукати іншого «підрядника», який спеціалізується саме на цьому. Вони ж займаються або можуть допомогти з митним оформленням та всіма питаннями, які стосуються документів.

 

 

Яка ціна автомобіля з аукціону в США?

 

Існує безліч варіантів, тобто називати якусь середню ціну буде помилкою. Остаточна сума залежить від ціни придбання авто на аукціоні, вартості послуг посередників, транспортування по США, у Європу та в Україну, розмитнення та ремонту в Україні. Більшість таких машин привозять на продаж, тому ви можете приблизно оцінити собівартість, просто знайшовши потрібну модель серед оголошень та віднявши від ціни від однієї до кількох тисяч доларів США.

 

Компанія LeoDrive пропонує подобову оренду автомобілів у  Львові Toyota RAV4 Hybrid. Візьміть авто напрокат гібридних японських кросоверів та спробуйте його в дії, щоб зрозуміти, чи варто шукати щось схоже на американських аукціонах. Важливо: наші автомобілі не придбані з аукціонів та не бували в ДТП.