+380739001199

Як орендувати авто?

Як орендувати авто?

Зазвичай клієнт знає лише одне-два з основних правил, які стосуються оренди транспортних засобів. В зв’язку з цим багато хто не любить орендувати авто і вважає цей сервіс незручним та дорогим. Щоб змінити ситуацію достатньо запам’ятати кілька простих «трюків», які допоможуть зробити послугу максимально простою, зручною та недорогою.

 

  • Не орендуйте в аеропорту

 

У багатьох країнах світу оренда автомобілів в аеропорту (як і обмін валют та інші послуги) є невигідною. В зв’язку з цим варто уважно вивчити наявність прокатних пунктів за межами «повітряних воріт» та порівняти умови. Часто оренда за межами аеропорту значно дешевша, навіть з урахуванням вартості поїздки у місто на таксі.

 

  • Правильно обирайте умови страхування

 

Ціна страхування може становити значну частину вартості оренди авто. Як правило, оператори дозволяють обирати з кількох варіантів страхування, які відрізняються наявністю/відсутністю франшизи, її розміром чи іншими умовами. Перед тим, як зекономити на страховому полісі, подумайте, наскільки ви впевнені у своїй водійській майстерності, наскільки добре ви почуваєтесь на дорогах цього міста та чи варта економія додаткових ризиків.

 

  • Вивчайте бонуси

 

В даному випадку йдеться про бонуси, які іноді пропонують своїм клієнтам страхові компанії та банки. Корпоративних або VIP-клієнтів можуть балувати «безплатним» страхуванням орендованих авто як у своїй країні, так і за кордоном.

 

  • Правильно підбирайте автомобіль

 

Зважайте на умови використання (старе місто з вузькими вулицями чи широкі заміські траси), витрату пального, характеристики, простір салону, об’єм багажника.

 

  • Домашня робота

 

Завчасно вивчайте відгуки про компанію та умови надання послуг. Інтернет дозволяє зробити це без зайвих витрат. Можливо, пропозиції у нижній частині сторінки пошуку виявляться значно привабливішими, ніж у «лідерів» на рекламних місцях у її верхній частині. Цікавтесь цінами та можливими способами оплати.

 

  • Пальне у баку

 

Повертати авто краще з необхідною кількістю пального. В іншому випадку прокатний сервіс може нарахувати штраф або порахувати вартість пального по вигідній йому ціні. Тому краще перед підписанням договору уточнити умови та пам’ятати про них. Також не завадить помити авто перед його поверненням.

 

  • Замовляйте заздалегідь

 

Якщо цього не зробити та сподіватись на наявність вільних авто, то цілком можливо потрапити в ситуацію, коли потрібних моделей нема в наявності, а вам пропонують щось дуже дороге чи те, що зовсім не підходить для ваших потреб. Оптимальні в цьому плані компанії, які пропонують універсальні автомобілі для будь-яких умов. В найкращому випадку при завчасному бронюванні можна ще й отримати знижку.

 

  • Реєструйте одного водія

 

Багато прокатних компаній вимагають додаткову оплату, якщо автомобілем будуть керувати кілька водіїв. У зв’язку з цим варто поцікавитись умовами та спланувати поїздки таким чином, щоб за кермом протягом терміну оренди перебувала одна особа.

 

  • Повертайте авто у пункт видачі

 

Перед підписанням будь-яких документів поцікавтесь умовами повернення автомобіля. Інколи можливість залишити його в іншому місті чи в аеропорту просто необхідна, але зазвичай вона коштує додаткових грошей. Якщо бажаєте зекономити, то краще повернути транспортний засіб туди, де ви його отримали.

 

  • Гарантійний внесок

 

Багатьох застає зненацька ситуація, коли прокатна компанія вимагає заморозити гарантійний внесок на рахунку клієнта. Ця ситуація є нормальною для багатьох країн світу, тому перед початком подорожі подбайте про баланс своєї платіжної карти чи про збільшення кредитного ліміту на ній.

 

  • Додаткове обладнання

 

Вам можуть запропонувати додаткове обладнання за додаткову плату. І якщо дитяче крісло буває необхідним та вартим витрат, то GPS-навігатор сьогодні може замінити практично будь-який сучасний телефон.

 

  • Огляд та фото

 

Перед тим, як взяти транспортний засіб в оренду, детально огляньте по фотографуйте його. В іншому випадку на вас можуть «повісити» витрати по усуненню недоліків, до яких ви не маєте жодного відношення.

 

Орендувати авто у Львові по доступних цінах пропонує компанія Leodrive. Ми готові відповісти на ваші запитання по телефону, електронній пошті чи при особистій зустрічі у нашому офісі.