+380739001199

Ваш следующий автомобиль: покупка или аренда

Ваш наступний автомобіль: купівля чи оренда.

Все більше людей в усьому світі беруть в довгострокову оренду авто: компанії, які надають такі послуги, постійно збільшують свою питому вагу на ринку.


Щоб зрозуміти наскільки перспективною є оренда автомобілів в розвинених країнах, досить знати, що в 2016 році обсяг цього ринку в США оцінювали в 58 млрд доларів, а до 2022 року прогнозується його зростання до 125 млрд доларів.


Така ситуація склалася через те, що лізинг, як одна з форм оренди, має об'єктивні переваги перед повноцінним володінням транспортним засобом. Швидкий прогрес в автомобілебудуванні, агресивне зростання сегмента гібридних та електромобілів, а також деякі інші фактори лише посилюють цю тенденцію.


Разом з тим, і покупка, і оренда транспортних засобів мають свої переваги, які можуть стати вирішальними для одних і не мати значення для інших користувачів.

 

Ваш наступний автомобіль: покупка або оренда -1


Переваги покупки:

  1. Відсутність стресу.Люди, які володіють машиною, менш схильні до переживань з приводу її можливого пошкодження. І хоча страхування при оформленні оренди покриває такі випадки, тривога все одно часто присутня - це особливість місцевого менталітету.

  2. Потрібен автомобіль в наявності.Авто в гаражі або на стоянці дозволяє скористатися ним в будь-який момент. У прокатних бюро потрібна вам модель може бути відсутнім. Прокат (крім лізингу) або навіть таксі не дозволять скористатися транспортним засобом, якщо потреба в ньому виникла несподівано.

  3. Менша переплата.Можливість продати авто в кінці терміну його використання дозволяє повернути певну частину коштів, що робить покупку більш вигідною в довгостроковій перспективі. Лізинг, не кажучи вже про оренду авто за оголошеннями, в результаті обходиться дорожче.

  4. Відсутність обмежень. Лізинг часто передбачає ліміти по максимальному пробігу або інші обмеження. Власники транспортних засобів можуть не переживати з цього приводу.

  5. Свобода дій. Власник може тюнінгувати машину на свій смак або навіть знищити її. У випадку з орендою це призведе до матеріальних відшкодувань орендодавцю.

 

Ваш наступний автомобіль: покупка або оренда -2

 

Переваги оренди:

  1. Швидкість пересування.Тривалі поїздки на власному автомобілі виснажують, а пересування поїздом або літаком може виявитися значно швидше. Перед тим, як поїхати, наприклад, з Києва в Одесу або до Львова на машині, розгляньте можливість оренди авто на місці.

  2. Вартість пересування. Лізинг не пов'язаний зі значними витратами, про які часто забувають перед покупкою авто. Серед них ціна самого транспортного засобу, вартість оформлення, страхування, податки, обслуговування, ремонт, зберігання в гаражі або на платній стоянці.
  3. Втрата вартості. При оренді ви не володієте автомобілем, який постійно дешевшає. Протягом одного року після покупки нового авто покупець втрачає близько 20% від суми, залишеної в автосалоні. Прихильники лізингу або короткострокової оренди машини і повсякденного користування громадським транспортом (в тому числі таксі або службами на зразок UBER) доводять, що не мати власного автомобіля вигідніше з фінансової точки зору.

  4. Надійність. Лізинг або подобовий рент, на відміну від придбання, як правило, не пов'язані зі значними стресами: продавці не обдурять, турботи по ремонту завжди лягають на плечі орендодавця, авто не сподобалося або застаріло - його можна повернути (вивчайте умови договору) і взяти в оренду інше. Хочете спробувати гібридний автомобіль або електрокар - візьміть його в оренду, адже так вийде надійніше і часто дешевше. У разі лізингу або, тим більше, короткострокової оренди ви зможете значно частіше міняти автомобілі, на яких пересуваєтеся. При цьому вище ймовірність, що вони будуть новими або майже новими, в ідеальному або близькому до ідеального стані.
  5. Очікування і заощадження. Щоб пересуватися на автомобілі, не обов'язково відкладати кошти протягом декількох років. Навіть покупка в кредит часто вимагає істотного початкового внеску і пов'язує покупця зобов'язаннями як мінімум на кілька років, поки не буде погашений кредит. При бажанні зняти з себе кредитний тягар доведеться продати машину, яка знаходиться в заставі, а до таких варіантів потенційні покупці ставляться насторожено.

 

Компанія LeoDrive пропонує подову оренду гібридних кросоверів Toyota RAV4 у Львові. Для бронювання зателефонуйте нам або відвідайте наш офіс.