+380739001199

Успішні обирають «гібрид»

Успішні обирають «гібрид»

Економічну успішність тієї чи іншої країни, як правило, визначають не тільки географічне положення чи наявність природних ресурсів, а й уміння держави та громадян правильно розпоряджатись цими ресурсами. Показовою у цьому плані є географія продажів гібридних автомобілів. Як правило, багаті держави з розвиненою економікою є лідерами і серед виробників та покупців гібридних транспортних засобів. Це вказує на здатність місцевих виробників пропонувати технологічні продукти, а покупців – зменшувати свої витрати, дбати про власний комфорт та про навколишнє середовище.

 

Успішні обирають «гібрид» -1

 

Період 1: гібридний автомобіль – масове явище

 

У 2008-му році серед головних ринків продажу гібридних автомобілів перебували (продажі, тис. шт..):

 

  1. США – 312
  2. Японія – 94
  3. Канада – 20
  4. Велика Британія – 15
  5. Нідерланди – 12
  6. Франція – 9
  7. Німеччина – 6

 

Всього на основних ринках протягом року було продано приблизно 468 тис. гібридних авто. У світі ж за результатами того ж періоду було реалізовано майже 512 тис. гібридних автомобілів, тобто сім країн-лідерів купили більше 90% всіх гібридних авто у світі. Зі списку очевидно, що його сформували багаті держави, економіка яких не побудована на продажу сировинних ресурсів. У списку, наприклад, нема жодного з нафтових гігантів, які отримали свої величезні статки легко та зненацька, а не розвивали міцний бізнес та науку протягом багатьох десятиліть чи навіть сотень років.

 

Успішні обирають «гібрид» -2

 

Період 2: стрімке зростання ринку

 

До 2015 року перелік найважливіших ринків гібридних транспортних засобів майже не зазнав змін, змінилася лише розстановка сил (продажі, тис. шт..):

 

  1. Японія – 633
  2. США – 384
  3. Франція – 56
  4. Велика Британія – 45
  5. Італія – 25
  6. Німеччина – 23
  7. Іспанія – 18
  8. Нідерланди – 14

 

У 2015 році питома вага Японії у загальносвітових продажах гібридних транспортних засобів (всього близько 1,2 млн. штук) склала більше 50%. І це результат країни, яка майже не має власних сировинних ресурсів, а будує свою економіку на основі наукоємних галузей. У переліку лідерів так і не з’явилось ОАЕ, Росії чи інших держав, економіка яких базується на продажу сировинних ресурсів.

 

Новітній період: Китай – новий лідер за динамікою продажів

 

Показовим є той факт, що за останні кілька років Китай став одним з найпотужніших виробників та ринків гібридних автомобілів у світі. Дотримуючись своїх традицій, китайці запозичили перспективні напрацювання інших виробників та запровадили їх у себе з небувалим розмахом. Темпи зростання вражають: у 2017 році у Піднебесній було продано більш ніж 777 тисяч гібридів та електромобілів, що більш ніж на 50% більше показників попереднього року. Питома вага ринку КНР склала більше 25%. Кожен четвертий гібридний чи електричний автомобіль у 2017 році був проданий у Китаї!

 

Успішні обирають «гібрид» -3

 

Ринок електромобілів

Варто зважати, що у списку наведені не усі «найпрогресивніші» у автомобільному плані країни, адже деякі з них зробили ставку не на гібриди, а на електромобілі, які, безумовно, теж мають свої переваги. У більшості випадків успіх таких авто на ринку спричинений потужною державною політикою – субсидуванням покупців або, навпаки, введенням в дію «драконівських» загороджувальних інструментів проти звичайних бензинових чи дизельних машин. Показовий приклад – порівняно невелика за населенням Норвегія, багаті громадяни якої за підтримки держави сформували четвертий найбільший після Китаю, США та Франції ринок для електромобілів. Навряд чи ще десь у світі на вулицях міст можна побачити стільки люксових електромобілів Tesla, як у Норвегії.

 

Успішні обирають «гібрид» -4

 

Запорука успіху

 

Крім фактору практичності та економічності показовим є й фактор зручності, комфорту. Не новина, що забезпечені люди більш схильні до покупок, які підвищують загальну якість життя. Резонно вважати такими і гібридні автомобілі – більш динамічні, тихі та позбавлені при цьому типових проблем дизельних/бензинових автомобілів з одного боку та електрокарів з іншого. Успішні люди обирають зручні, якісні та економні у експлуатації транспортні засоби – гібридні автомобілі.

 

Успішні обирають «гібрид» -5

 

Звертайтесь у офіс LeoDrive, напишіть чи зателефонуйте нам, щоб забронювати оренду гібридного кросовера Toyota RAV4 у Львові на зручний для вас час.