+380739001199

Тотальна гібридизація: хто у тренді?

Тотальна гібридизація: хто у тренді?

Ще десять років тому гібридні автомобілі у модельному ряду навіть великих виробників виглядали дивно чи, як мінімум, незвично. Сьогодні ігнорувати цей перспективний сегмент наважуються лише деякі компанії. Навіть деякі малі та ексклюзивні виробники бачать у гібридних авто важіль, який допоможе стрімко зростати під час глобального перерозподілу автомобільного ринку. Про бренди, які беруть участь у гонці гібридизації, - далі.

 

Лідери

 

  • Toyota

 

Японський гігант, маючи в розпорядженні величезні матеріальні та інтелектуальні ресурси, дозволив собі вкладатися у розвиток гібридних транспортних засобів, коли інші вважали це недоцільним. Сьогодні навіть без урахування кількох гібридних моделей дочірніх брендів, Тойота володіє найширшою лінійкою машин з подвійною системою живлення. У її виробничій програмі ви знайдете гібридні версії майже всіх «цивільних» моделей. Це і компактні/доступні Yaris, Auris, Corolla, і кілька варіантів кузовів та типів живлення Prius, і комфортні та великі седани Camry та Avalon, і кросовери та позашляховики RAV4 та Highlander. Фактично, Toyota стартувала першою та тепер нарощує відрив.

 

Тотальна гібридизація: хто у тренді? (1)

 

  • BMW

 

Німці почали дуже активно освоювати сегмент електричних та гібридних автомобілів. В результаті на сьогодні вони мають один з найширших списків альтернативних моделей різних класів. Серед них звичні зовні, але гібридизовані версії третьої, п’ятої та сьомої моделей, а також позашляховика X3. Не дивуйтесь також, якщо побачите BMW і3 (якого ви вважали електромобілем) на АЗС біля бензоколонки: баварці випускають модифікацію i3 REx, яка має двигун внутрішнього згоряння для підзарядки батарей та збільшення дальності пробігу.

 

  • Honda

 

Ще один японський виробник, якого сміливо можна називати одним з лідерів в сегменті гібридних авто. У його лінійці ви знайдете як «допрацьовані» версії звичайних Civic, Accord, NSX чи Jazz (Fit), так і створені «з нуля» з двома джерелами живлення Insight, Clarity чи CR-Z. Преміальна Acura також має «бі-паливну» модель в асортименті - Acura ILX Hybrid. Завдяки цим моделям лояльні до компанії покупці мають можливість скористатися всіма перевагами гібридів, не зраджуючи при цьому бренду Honda.

 

Середній клас

 

  • Volkswagen / Porsche

 

Група Volkswagen (VAG) вирішила не відставати від всього світу та обрала в якості авангарду гібридного напрямку власний преміум-бренд Porsche. Під цим іменем сьогодні випускаються «зелені» версії популярних моделей, таких як Cayenne, Panamera чи 918 Spyder. Всі напрацювання конструкторів Porsche, безумовно, будуть використовуватись чи вже використовуються (наприклад, у VW Touareg Hybrid, VW Jetta Hybrid) при створенні більш доступних Audi, Volkswagen та інших авто концерну.

 

Тотальна гібридизація: хто у тренді? (2)

 

  • Ford

 

Компанія зробила ставку на гібриди типу «plug-in», тобто такі, які можна заряджати від розетки. Форд особливо впевнено почувається на північноамериканському ринку, а моделі C-Max Hybrid та особливо Fusion Hybrid там цілком популярні.

 

  • Volvo

 

Компанія позиціонує себе як виробник безпечних, «чистих» та високотехнологічних автомобілів. Щоб відповідати цьому амплуа, у Volvo розробили та запустили у продаж кілька моделей з комбінованою системою живлення (V60 Plug-in Hybrid (diesel), S90 T8, XC60 T8, XC90 T8).

 

  • Mercedes-Benz

 

Німці чудово розуміють, що комбінований привод та живлення дозволяє отримати критичні для автомобілів люкс-класу переваги значно простіше та дешевше. Серед популярних моделей з комбінованою силовою установкою - C350e, GLC 350e, GLE 550e.

 

Тотальна гібридизація: хто у тренді? (3)

 

  • Hyundai / Kia

 

Південнокорейські колеги по концерну підготували кілька гібридних авто, які були дуже тепло сприйняті покупцями (Hyundai Sonata PHEV та Ioniq, а також Kia Niro та Optima PHEV). Саме тому їх можна віднести до цього класу.

 

Початківці

 

Саме так можна назвати компанії та їх бренди, які тільки починають свій рух у цьому напрямку, або мають лише одну-три моделі гібридних авто у своєму асортименті. Серед них Peugeot/Citroën, Mitsubishi, General Motors, Fiat, Mazda та інші. Фактично, майже всі автовиробники, про яких ви знаєте, виробляють чи намагаються виробляти гібридні автомобілі.

 

Супергібриди

 

Виробники суперкарів також взяли технологію на озброєння. Сьогодні комбіновану систему живлення використовують Ferrari (LaFerrari), McLaren (McLaren P1), Fisker Automotive (Fisker Karma plug-in hybrid, Fisker Surf) та інші.

 

Тотальна гібридизація: хто у тренді? (4)

 

Компанія LeoDrive пропонує взяти гібридний кросовер Toyota RAV4 в оренду у Львові та відчути всі переваги таких транспортних засобів на власному досвіді.