+380739001199

Міфи та правда про гібридні автомобілі

Міфи та правда про гібридні автомобілі

Споживач схильний сприймати на віру більшість поширених міфів про незнайомий йому продукт. В результаті він обмежує себе в можливості спробувати щось нове, оцінити об’єктивні переваги чи недоліки та зробити усвідомлений вибір.

 

Сучасні гібридні автомобілі не є винятком з цього правила. Вони стали жертвою необізнаності у колі потенційних споживачів та самозваних експертів. Але, як і для багатьох інших досягнень цивілізації, у цьому нема нічого страшного – час усе розставить по своїх місцях.

 

Найбільш поширені міфи про гібридні автомобілі

 

  • Міф перший. Гібридні автомобілі забезпечують неймовірну економію пального

 

Насправді, гібридні автомобілі створені не тільки для економії пального. Вони покликані зменшити обсяги шкідливих викидів в атмосферу, забезпечити хорошу динаміку та високу плавність розгону у будь-яких режимах. Фактично, наявність двох варіантів приводу (від двигуна внутрішнього згорання та від електромотора) дозволяє використовувати кожен з них в оптимальних умовах, або ж комбінувати їх. В результаті при всіх очевидних перевагах гібридне авто ще й споживає менше пального, ніж його моноагрегатний аналог. Але якихось надзвичайних результатів ощадливості від звичайного гібридного автомобіля очікувати не варто.

 

  • Міф другий. Акумулятори гібридного авто швидко виходять з ладу

 

Великі виробники нерідко надають гарантію на батареї гібридних автомобілів на термін 8-10 років. Разом з тим, ніхто не гарантує справність звичайних двигунів внутрішнього згорання протягом того ж часу. Навіть кузов середнього звичайного авто може бути помітно уражений корозією через десять років після його випуску. Тобто такого ресурсу для сучасного транспортного засобу цілком достатньо. Дійсно, з часом елементи живлення дещо втрачають ємність, але через кілька років після початку експлуатації їх можна замінити в комплекті або окремо. Крім того, гібридні машини не потребують таких великих, ємких та дорогих батарей, як класичні електромобілі.

 

  • Міф третій. Гібридні автомобілі дуже дорогі

 

Так, транспортні засоби з гібридним приводом зазвичай дорожчі за традиційні аналоги на 20-30%. Це не робить їх надто дорогими, адже часто навіть додаткові опції коштують дорожче. Разом з тим, ця різниця зазвичай компенсується протягом кількох років експлуатації за рахунок меншої витрати пального.

 

  • Міф четвертий. Гібридне авто потребує щоденної зарядки від електромережі

 

Популярні моделі з комбінованою системою приводу можуть експлуатуватись без підзарядки від розетки. Необхідна для роботи електромотора енергія надходить в батарею під час гальмування та від генератора. Авто типу PHEV дозволяють підключатись до електромережі для підзарядки батарей. Це дозволяє частіше використовувати електропривод та їздити економніше. Але знову ж таки, про необхідність щоденної підзарядки від розетки можна не перейматись.

 

  • Міф п’ятий. Гібрид складний в технічному плані та дорогий в ремонті

 

Насправді ні у акумуляторі, ні у електромоторі нема чогось надзвичайно складного. Система електроприводу є простішою та надійнішою за звичайний бензиновий чи дизельний двигун. Але більша кількість деталей підвищує ймовірність збільшення несправностей у будь-якому механізмі, це правда. Що стосується ремонту, то його і справді краще довірити професіоналам. Система електроприводу відносно проста, але вона може нести небезпеку ураження електричним струмом при спробах виконати ремонт чи обслуговування самостійно.

 

  • Міф шостий. В такому авто нема сенсу, адже всю роботу виконує основний двигун

 

В якості аргументів на користь цього твердження згадують закон збереження енергії (перший закон термодинаміки). Прихильники цієї теорії вважають, що автомобіль має використати ту ж кількість пального, незалежно від того, тратиться воно на привід коліс напряму чи на підзарядку акумулятора гібридної установки. Насправді ж гібридні транспортні засобі повторно використовують енергію, отриману під час гальмування, перетворену в електроенергію та збережену в акумуляторах. Крім того, електромотор дозволяє звести до мінімуму використання основного двигуна в режимах, в яких його ефективність низька.

 

Компанія Leodrive пропонує оренду гібридних автомобілів у Львові. Замовте Toyota RAV4 Hybrid щоб самостійно оцінити всі переваги таких транспортних засобів. Ціни та умови оренди можна дізнатись на сайті, у нашому офісі чи по телефону.