+380739001199

Гібридні авто преміум-класу

Гібридні авто преміум-класу

Твердження «Гібридні транспортні засоби створюють для економії пального!» можна вважати правдивим лише частково. Найкращим доказом помилковості «економічної теорії» розвитку гібридів є велика кількість таких автомобілів у преміум-класі. Для їх покупців кілька додаткових літрів пального на кожну сотню кілометрів пробігу не є критичними. Гібридні авто мають достатньо інших переваг, за які їх обирають та люблять забезпечені люди.

 

  • Lexus RX 450h Hybrid

 

Цей люксовий японський кросовер – перший з переліку моделей, які руйнують міф про гібридні авто, як продукт для надміру економних користувачів. Виробник заявляє середню витрату пального у місті на рівні 8,8 л/100 км., а за містом – близько 10 л/100 км.. Такі характеристики не є чимось видатним для сучасного кросовера, адже деякі «прості» дизельні аналоги споживають навіть менше. Проте, якщо взяти до уваги розміри, вагу та розгінну динаміку Lexus RX 450h Hybrid, то результати приємно здивують. Варто пам’ятати, що менше 9 л/100 км по місту – це дані для моделі з 3,5-літровим V-подібним шестициліндровим двигуном. Тобто, суттєва економія присутня, але якби вона була єдиним пріоритетом, покупці обирали б значно простіші та дешевші модифікації Lexus RX.

 

  • Lincoln MKZ Hybrid

 

Модель розрахована на прихильників люксових автомобілів «Made in USA». Вона комплектується значно скромним 2,0-літровим двигуном. Лише наявність додаткового електроприводу дозволяє автомобілю залишатись достатньо динамічним. Заявлена середня витрата пального становить 6,9 л/100 км. по місту та 7,2 л/100 км. за його межами. Цей приклад є показовим в плані того, що покупці готові купувати люксові автомобілі з невеликим двигуном, якщо комбінована система приводу забезпечує достатню динамічність.

 

  • Toyota Avalon Hybrid

 

Великий та комфортний седан комплектується чотирьохциліндровим рядним 2,5-літровим двигуном внутрішнього згоряння. Ще кілька років тому цей факт міг би розсмішити чи навіть образити багатих покупців, але сьогодні наявність додаткової електричної силової установки дозволяє не сумніватись у здатності Avalon рухатись так, як цього хотілося б власнику. Великий крутний момент електромотора, доступний з самих «низів», робить свою справу.

 

  • Toyota Highlander Hybrid

 

Highlander Hybrid вражає європейців своїми габаритами, хоча для північноамериканського ринку він не є чимось надзвичайним. Цей SUV комплектується V-подібним 6-циліндровим 3,5-літровим бензиновим двигуном і при цьому здатен споживати 9,4 літра пального на 100 км. пробігу у місті та 10 літрів за його межами. Але погодьтеся, що люди, які шукають економне авто, навряд чи будуть купувати Highlander.

 

  • Nissan Pathfinder Hybrid

 

Pathfinder важко назвати «зеленим» авто. Він важкий, великий та неповороткий. Разом з тим, під капотом він має 2,5-літровий 4-циліндровий двигун, який працює в парі з електромотором. Силова установка видає 250 к.с. максимальної потужності та 243 Нм крутного моменту, що дозволяє впевнено почуватись і у місті, і за його межами. Споживає авто при цьому 11-10 літрів бензину на кожні 100 км пробігу. Якби типовий покупець Pathfinder був практичною людиною, яка шукає економне авто, він обрав би звичайний мінівен чи універсал. При цьому він мав би пожертвувати класом, комфортом, динамікою та загальним задоволенням від керування, але сучасна гібридна технологія дозволяє не задовольнятись компромісами.

 

  • McLaren Speedtail

 

Speedtail – нова модель легендарної компанії McLaren. Гібридна силова установка цього гіперкара створена аж ніяк не для економії пального. Більше 1000 кінських сил сумарної потужності, розгінна динаміка на рівні 12,8 секунд 0-300 км/год, а також максимальна швидкість більше 400 км/год – це те, що стало можливим завдяки технологіям, які у перших Toyota Prius просто допомагали зменшити обсяги шкідливих викидів та економити пальне.

 

Сьогодні гібридні технології перестають асоціюватись лише з бажанням зекономити на повсякденній експлуатації. Вони все частіше вказують на високу технологічність транспортного засобу та його здатність повноцінно задовольняти потреби вибагливих покупців.

 

Компанія Leodrive пропонує оренду гібридних автомобілів у Львові. Прокатний Toyota RAV4 Hybrid дозволить вам оцінити всі переваги сучасних технологічних авто на власному досвіді.