+380739001199

Чи є майбутнє у гібридних авто?

Чи є майбутнє у гібридних авто?

Відповідно до звіту «Оцінка конкурентного середовища ринку гібридних автомобілів та прогноз на 2019-2025 роки», у найближчій перспективі «зеленим» транспортним засобам нічого не загрожує.

 

Ринок світових гібридних автомобілів: огляд

 

Передбачається, що глобальний ринок гібридних та інших «зелених» автомобілів буде продовжувати прискорено зростати. Перший з факторів, який провокує таке зростання – це усвідомлення урядами багатьох країн ролі транспортних засобів, як одного з основних забруднювачів атмосфери та каталізаторів кліматичних змін. Як наслідок, дизельні двигуни потрапили до «чорного списку», гібриди та електрокари всіляко підтримуються, а рівень обізнаності серед покупців зростає.

 

Чи є майбутнє у гібридних авто? -1

 

Ключові тренди

 

  • Зростання попиту на гібриди спонукають і самі автовиробники. Лідери пропонують альтернативні моделі вже протягом кількох років чи десятиліть. Новітні, якісно кращі машини стимулюють глобальне оновлення автопарку, що обіцяє лідерам ринку великі прибутки.
  • Вимоги до викидів парникових газів стають все жорсткішими, а використання комбінованої силової установки дозволяє задовольняти їх з порівняно невеликими затратами. Розробка нових двигунів внутрішнього згоряння з відповідними характеристиками обійдеться значно дорожче.
  • Гібриди здобувають популярність на вторинному ринку. Зростаючий попит на «зелені» вживані авто стимулює зростання цін на них. Звідси – менша втрата для першого власника у випадку перепродажу і, як наслідок – додатковий стимул зростання продажів на первинному ринку.
  • Стрімкий розвиток інфраструктури зарядних станцій і популяризація гібридів типу Plug-in у найближчому майбутньому призведе до того, що користуватись електрокаром чи «комбінованим» авто стане ще дешевше та зручніше.
  • Разом зі зростанням продажів гібридів ще більш динамічно будуть продовжувати зростати і електромобілі. В результаті, рано чи пізно, останні будуть домінувати на ринку.
  • Батареї будуть продовжувати вдосконалюватись та дешевшати, що лише пришвидшить закінчення ери ДВЗ. Розглядається і негативний сценарій, у якому країни, які контролюють запаси сировини, необхідної для виробництва акумуляторних батарей, будуть диктувати свої умови та встановлювати високі ціни на ресурси. Так свого часу в умовах стрімкого зростання попиту діяли експортери нафти.

 

Ринковий потенціал

 

У багатьох країнах протягом наступних десятиліть планують повністю відмовитись від транспортних засобів, які працюють лише на викопних джерелах енергії. Таким чином тільки у Європі та Північній Америці протягом цього часу буде реалізовано не менше кількасот мільйонів авто з альтернативними силовими установками. Китай, населення якого більше, ніж в Європі та США разом узятих, вже вступив у гонку та встиг стати найбільшим виробником гібридів та електромобілів у світі (для внутрішнього ринку). Враховуючи також потенціал Індії, Бразилії та інших перспективних ринків, ніша є надто великою, щоб за неї не боролись більшість автовиробників.

 

Чи є майбутнє у гібридних авто? -2

 

Регіональний прогноз

 

Відповідно до дослідження, у якому розглядались перспективи росту регіональних ринків, однозначним лідером у найближчому майбутньому буде Азіатсько-Тихоокеанський регіон (Китай, Японія, Індія та інші). Результат пояснюють зростанням доходів та обізнаності місцевого населення, а також надзвичайно складною екологічною ситуацією саме у цьому регіоні. Північній Америці, Європі, Близькому Сходу та Африці прогнозують зростання питомої ваги гібридних авто, але не у таких масштабах.

 

Учасники

 

Очікується, що передусім потужні концерни, які мають необхідні ресурси, будуть активно намагатися завоювати свою частину ринку в умовах його інтенсивного перерозподілу. Крім Toyota за роль лідерів будуть боротися Volkswagen, BMW, Renault-Nissan, Hyundai та GM. Очікується, що виробники будуть об’єднувати зусилля для розробки та просування свої продуктів, намагаючись наздогнати лідерів.

 

Володіння

 

У розвинених країнах все більше користувачів віддають перевагу короткостроковій та довгостроковій оренді авто, компанії на місцях швидко на це реагують. Очікується, що ця тенденція буде успішно перейнята ринками зі зростаючою економікою. В результаті все більше клієнтів будуть спочатку розглядати оренду чи лізинг і тільки потім придбання автомобіля у власність.

 

Чи є майбутнє у гібридних авто? -3

 

Звертайтесь у LeoDrive та замовте Toyota RAV4 Hybrid на прокат у Львові, щоб оцінити всі переваги альтернативних транспортних засобів на власному досвіді. Наші професійні послуги це завжди швидше, зручніше та надійніше, ніж оренда авто по оголошенню.