+380739001199

Яке гібридне б/у авто купити?

Яке гібридне б/у авто купити?

Вживані гібриди в Україну традиційно завозять з Європи та США – великий ринків з платоспроможним населенням, яке має можливість часто міняти автомобілі. Авто ринок Львова та інших міст в останні десятиліття також значно виріс, але пропозиція саме гібридних транспортних засобів або електромобілів, вперше проданих в Україні, залишається незначною.

 

У зв’язку з цим, шукаючи можливість придбання вживаного гібридного авто, варто в першу чергу розглядати імпорт з Європи та, особливо, з США.

 

Яке гібридне б/у авто купити? -1

 

Найпопулярніші моделі

 

Особливістю цього сегменту є те, що популярність тих чи інших моделей гібридних моделей формується, перш за все, не попитом, а пропозицією. Але це характерно для всіх ринків на початкових етапах їх розвитку та наповнення.

 

Toyota

 

У випадку з Toyota є сенс розглядати бренд у цілому, адже моделі представлені однаково широко, застосовані технології аналогічні, а основна різниця між ними така ж як і між будь-якими моделями, доступними у регіональних представників Toyota (Lviv) – у габаритах, класі, комплектаціях та призначенні.

 

Велика пропозиція гібридних автомобілів Toyota пояснюється насиченістю ними ринку США. Після кількох років користування або навіть незначних ДТП американці купують нові авто, а старі продаються на аукціонах, після чого потрапляють в Україну.

Без особливих проблем у нас можна знайти в хорошому стані гібридні модифікації таких моделей Toyota:

 

  • Yaris
  • Auris
  • Camry
  • Avalon
  • RAV4

 

Основна несподіванка полягає в тому, що надзвичайно популярні у всьому світі Toyota Prius на вторинному ринку України порівняно малопоширені.
Широко представлені також люксові хетчбеки Lexus CT 200H з 1,8-літровим бензиновим двигуном та варіатором.

 

Яке гібридне б/у авто купити? -2

 

Chevrolet Volt

 

Один із законодавців гібридної автомобільної моди в США все частіше зустрічається і на українських дорогах. Причина великої кількості екземплярів у продажу та ж, що і у Toyota: насиченість північноамериканського ринку «Вольтами», яким прийшов час піти на пенсію там, щоб приїхати в Україну і працювати тут.

За цілком адекватною ціною можна купити автомобіль у пристойному стані, обладнаний 1,4-літровим бензиновим двигуном.

 

Яке гібридне б/у авто купити? -3

 

BMW I3 REX

 

У даному випадку це європейський гібридний кросовер від престижного бренду. Від інших популярних у нас альтернативних автомобілів він відрізняється тим, що був спроектований як електромобіль. Гібридним його робить невеличкий бензиновий мотор робочим об’ємом 0,65 літра, який забезпечує підзарядку батарей під час руху на великі дистанції. Концепція має свої переваги, але висока у порівнянні з конкурентами ціна значно звужує аудиторію потенційних покупців.

 

Ford

 

Компанія намагається повернути колишню велич, вкладаючись чи не в усі перспективні напрямки. У випадку з гібридними транспортними засобами це дало свої плоди. Північноамериканська модель Ford Fusion (просторий седан, а не компактна європейська версія Фієсти зі збільшеним кліренсом) та деякі інші моделі з комбінованою силовою установкою спочатку наповнили домашній ринок, щоб пізніше потрапити в Україну. Виробник зробив ставку на авто, які можна під заряджати від розетки, так що при частих поїздках на короткі дистанції власники можуть значно зекономити на пальному.

 

Яке гібридне б/у авто купити? -4

 

Середній клас

 

У цій групі представлені авто, які, можливо, не гірші у технічному плані від лідерів, але продаються на вітчизняному вторинному ринку значно гірше. Серед них Peugeot 3008, який отримав електропривод у додачу до й без того економного турбодизеля, німецькі Volkswagen Jetta та Audi e-tron А3, південнокорейська Kia Optima та інші.

 

Ексклюзив

 

Цей клас представлений дорогими автомобілями преміум-класу або просто рідкісними у наших широтах моделями. Серед перших – розкішний Mercedes-Benz S 400 3.5 HYBRID. Його комбінована силова установка з 3,5-літрового бензинового двигуна та електромотора розганяє великий та важкий седан від 0 до 100 км/год за 6,5 секунди, споживаючи в середньому близько дев’яти літрів пального на кожні 100 км пробігу. Серед малопоширених моделей присутні Buick LaCrosse з 2,4-літровою гібридною установкою та багатою комплектацією.

 

Яке гібридне б/у авто купити? -5

 

Придбання будь-якого гібриду вимагає більшої уваги, ніж у випадку зі звичайною версією. «Вбитий» акумулятор або неполадки в електроніці можуть вимагати значних витрат на ремонт або заміну, в результаті чого всі переваги гібридних авто зведуться нанівець.

 

Замість шукати оренду авто на ОЛХ (OLX), зверніться до нас. LeoDrive пропонує гібридні японські кросовери Toyota RAV4 у Львові на вигідних умовах.