+380739001199

Як економити пальне на гібридному авто?

Існують прості та очевидні правила, дотримуючись яких можна значно зменшити середню витрату пального у гібридного авто. Це допоможе максимально розкрити та використати на свою користь потенціал транспортних засобів з комбінованою системою живлення/приводу.

 

  • Виконайте обкатку

 

Незважаючи на кардинальне підвищення технологічності сучасних авто, вони все ще потребують обкатки. Фактично, виробники часто навіть не нагадують покупцям про таку необхідність, але найкращих показників економічності та розгінної динаміки вдається досягнути лише через кілька місяців експлуатації чи кількох тисяч кілометрів пробігу. Це значить, що притирання деталей має місце, а отже, воно повинно бути виконане в помірних режимах, аби уникнути можливих пошкоджень двигуна.

 

  • Обирайте оптимальний швидкісний режим

 

Для кожного авто ці показники індивідуальні, проте в середньому найекономнішим вважається рух зі швидкістю 60-70 км/год. Обираючи оптимальний інтервал, зважайте на те, до якої швидкості автомобіль може рухатись виключно на електротязі, а також те, чи може він рухатись на найвищій передачі, якщо в той момент використовується двигун внутрішнього згоряння. Підібрати правильний режим допоможе бортовий комп’ютер, яким сьогодні обладнане практично кожен гібрид.

 

  • Уникайте інтенсивних прискорень

 

Яким би ефективним не був електромотор гібридного транспортного засобу навіть на малих обертах, при інтенсивному прискоренні він має виконати більшу роботу, а отже і використати більше енергії. Тобто, якщо ви справді бажаєте досягнути максимальної економічності – намагайтесь уникати інтенсивних прискорень.

 

  • Навчіться правильно гальмувати

 

Рекуперація енергії під час гальмування – це величезна перевага гібридних авто, яку потрібно використовувати максимально ефективно. Для цього необхідно звести до мінімуму використання традиційних механічних гальм, яке регулюється електронікою. На момент найбільш ефективної «гальмівної підзарядки» батарей вкаже той же бортовий комп’ютер. Як правило, для ефективної підзарядки потрібно уникати надто інтенсивного натискання на педаль гальм, коли електромагнітного зусилля, створюваного мотором в режимі генератора, буде недостатньо для ефективної зупинки авто.

 

  • Підбирайте оптимальні маршрути

 

Відсутність заторів, світлофорів та перехресть дозволяє рухатись з постійною помірною швидкістю, уникати частих та інтенсивних прискорень. Звідси і помітна економія пального, а також можливість збільшити максимальний пробіг виключно на електротязі, якщо транспортний засіб має такий режим.

 

  • Використовуйте круїз-контроль

 

Під час руху по шосе оптимально рухатись зі швидкістю 80-90 км/год та з увімкненим круїз-контролем. Таким способом можна звести до мінімуму необхідність прискорень та гальмувань. Вказаний діапазон швидкостей не є найекономнішим, але вважається оптимальним за містом. Він дозволяє порівняно швидко пересуватись на малі та середні відстані, а також уникати значного підвищення аеродинамічного опору, який кардинально погіршує паливну економічність авто.

 

  • Прогрівайте двигун взимку

 

Дозволяйте вашому авто прогрітись хоча б протягом короткого часу у холодний період. Іноді це дещо підвищує середню витрату пального, а іноді зменшує її: двигун працює ефективніше в оптимальному температурному режимі, а акумулятор втрачає ємність при низьких температурах, що зменшує автономний пробіг на електротязі. Крім того, нетривалий прогрів дозволяє зменшити знос деталей двигуна.

 

  • Перевіряйте тиск в колесах

 

Статистичні дані свідчать, що в деяких країнах до 30% водіїв регулярно їздять на приспущених колесах. Це погіршує розгінну динаміку та керованість, а також збільшує витрату бензину, дизельного пального чи електроенергії.

 

  • Обережно з «тюнінгом»

 

Будь-які спойлери, «мухобійки» чи зовнішні накладки на вікна можуть погіршити аеродинамічні якості транспортного засобу та негативно вплинути на паливну економічність.

 

Компанія Leodrive пропонує оренду гібридних кросоверів Toyota RAV4 у Львові. Звертайтесь до нас, щоб дізнатись умови та забронювати авто.